Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбеляза 110 години от кончината на Александър Георгиев - Коджакафалията

Бургас отбеляза 110 години от кончината на Александър Георгиев - Коджакафалията

Бургас отбеляза 110-годишнината от кончината на най-големия благодетел и дарител на града – Александър Георгиев - Коджакафалията.

Бургас отбеляза 110-годишнината от кончината на най-големия благодетел и дарител на града – Александър Георгиев - Коджакафалията. В знак на почит и преклонение пред неговата памет, Община Бургас организира тази сутрин заупокойна молитва при гроба на Коджакафалията в Траурния парк на Бургас. От 11:00 часа бяха положени цветя и венци на признателност пред паметника на Коджакафалията. 

„Уважаеми бургазлии, 

Днес се навършват 110 години от кончината на Александър Георгиев – Коджакафалията, наричан "Благодетелят на Бургас". Нека неговото име се помни и след нас, поклон пред паметта му!

Коджакафалията е бил не само богат търговец и филантроп, но и мъж с изключително визионерство и стремеж не само към своето личностно, а и към общественото развитие.

Неговата прочута благотворителност се е простирала от образованието и здравната помощ до подпомагането на бедните и безимотните. Той е разбирал, че човек се чувства добре само тогава, когато и на другите около него им е добре. Че истинският просперитет не може да бъде измерен само със собствени пари и имоти, а се основава на благоденствието и развитието на цялото общество. И в това се корени неговото величие.

Затова нека се вдъхновим от примера на Коджакафалията и като него да работим за по-добро бъдеще на нашия град. Нека споменът за него осветява пътя ни напред.Александър Георгиев – Коджакафалията, ако ни гледаш и слушаш отнякъде, благодарим ти за всичко, което си направил за Бургас!

Твоите потомци“ 

Димитър Николов
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега