Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбеляза 139-ата годишнина от Освобождението на България

Бургас отбеляза 139-ата годишнина от Освобождението на България

Тържествата по случай Националния празник на България започнаха в 11:00 часа, пред сградата на Общината с издигане знамената на Република България, Европейския съюз и Бургас.

Стотици бургазлии почетоха 139-ата годишнина от Освобождението на България. Тържествата по случай Националния празник на България започнаха в 11:00 часа, пред сградата на Общината с издигане знамената на Република България, Европейския съюз и Бургас. Във военния ритуал взеха участие представителните военни части от Бургаски гарнизон, както и бургаския духов оркестър.

В тържеството взеха участие и представители на местната и държавната власт - зам.-областният управител Кина Шереметова, председателят на Общински съвет Константин Луков, кметът Димитър Николов, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, представители на местния парламент и общината, кандидати за народни представители от Бургаска област и др. На площад “Атанас Сиреков” се събраха и стотици бургазлии и гости на града. Представителни групи от бургаски учебни заведения също станаха свидетели на военния ритуал.

След него, процесията се отправи към т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ), където бургаското православно духовенство отслужи заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България от османско иго. След това венци и цветя положиха представители на военните части от Бургаски гарнизон, партии, организации, училища и фирми от Бургас. Събралото се множество коленичи за едноминутно мълчание в памет на загиналите за Свободна България.

Празничната програма продължи на пл. "Св. Св. Кирил и Методий" с Празничен концерт “Да живее свободата” и възстановка на Съзаклятие на Бургаски таен революционен комитет “Свободна България”. В пресъздаването на историческите моменти участваха актьори от Бургас и младежи от бургаските учебни заведения.

В концерта участваха Николина Чакърдъкова, Боби Шапков, Неврокопски танцов ансамбъл, хор “Милка Стоева” с художествен ръководител Светла Стоева, Народен хор “Трепетлика” с художествен ръководител Пепа Запрянова, хор за патриотични песни при ПГЕЕ “К. Фотинов” с ръководител Димитринка Радева и други.

Още снимки от тържествата днес можете да видите на нашата "Фейсбук" страница

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега