Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбелязва международната седмица на глухите хора

Бургас отбелязва международната седмица на глухите хора

Началото на събитието е 18:30 часа, а мястото е градинката до Часовника.

В Бургас на 22 септември ще бъде отбелязана Международната седмица на глухите хора. Събитието се организира от екипа на обединението Deaf.bg, което включва фондация „Заслушай се”, Фондация „Взаимно“ и Младежката организация на глухите активисти - МОГА, с подкрепата на Фонд „Активни граждани - България” по проект „Глухо лидерство: гражданско и професионално овластяване на глухата общност”. Съорганизатор на инициативата е Община Бургас.

По този проект се проведе успешно първата по рода си обучителна програма за овластяване на глухи лидери в цялата страна в периода от месец септември 2022 до месец юни 2023 г. В резултат на това бяха подбрани 5 населени места, в които да бъдат проведени публични събития по време на годишно издание на МСГХ, което се провежда от 18- ти до 24-ти септември 2023 г. До момента всички събития, свързани с МСГХ от 2017 г. насам, са се провеждали единствено в гр. София. Този празник е изключително важен за глухите хора, които отстояват своя жестов език, култура и идентичност. Затова, по инициатива на глухи лидери и активисти, участващи в горепосочената обучителна програма, беше взето решение събитията, свързани с МСГХ да обхванат още четири населени места, сред които е и гр. Бургас. Началото на събитието е 18:30 часа, а мястото е градинката до Часовника.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега