Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбелязва Световния ден на редките болести с осветяване на Моста

Бургас отбелязва Световния ден на редките болести с осветяване на Моста

По статистика на Световната здравна организация (СЗО) в България хората с редки болести са 5% от населението, което означава, че у нас всеки 1 на 20 души е с рядка болест.

Бургас се присъединява към българските градове, които ще отбележат Световния ден на редките болести, който традиционно се чества през последния ден от месец февруари – 28.02.

Един от символите на Бургас – Моста в Морската градина, ще бъде осветен от 19.00 часа днес, а на сградата на Общината ще бъде окачено и специално създадено за Световния ден на редките болести „Знаме на подкрепа“.

Освен Бургас, в отбелязването на инициативата на Националната пациентска организация за Световния ден ще се включат още София, Плевен, Варна, Пловдив, Хасково, Благоевград, Русе и Велико Търново.

Там също ще бъдат осветени емблематични обекти в цветовете, характерни за Световния ден на редките болести – синьо, зелено, розово и лилаво. Сред осветените обекти ще бъдат: Национален дворец на културата в София, Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив, Доходното здание в Русе и Крепостта „Царевец“ във Велико Търново, а Благоевград, Плевен, Хасково и Пловдив ще подкрепят инициативата и чрез окачване на сградата на съответната община.

За отбелязването на Световния ден и за осведоменост на обществото започна и информационната кампания „Двадесетият герой“ на Националният алианс на хора с редки болести, посветена на хора с редки болести и подкрепена още от Български лекарски съюз, Институт по редки болести, Столична община, Българска национална телевизия, Българско национално радио, био фармацевтична компания „Такеда“ и България „Мол“.

По статистика на Световната здравна организация (СЗО) в България хората с редки болести са 5% от населението, което означава, че у нас всеки 1 на 20 души е с рядка болест. Да живееш с рядка диагноза е истинско геройство и предизвикателство.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега