Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посрещна Тодоровден с конни демонстрации и безплатна езда за най-малките

Бургас посрещна Тодоровден с конни демонстрации и безплатна езда за най-малките

С конни демонстрации и безплатна езда Бургас отбеляза един от най-тачените празници у нас Тодоровден, познат като Конския Великден. Макар надпреварите да бяха далеч от внушителните кушии по морската ивица от преди години, все пак празникът събра доста любители на грациозните животни.

С конни демонстрации и безплатна езда Бургасотбеляза един от най-тачените празници у нас Тодоровден, познат като КонскияВеликден. Макар надпреварите да бяха далеч от внушителните кушии по морскатаивица от преди години, все пак празникът събра доста любители на грациознитеживотни.

Хубавото време изкара навънбургазлии и гости на града, които с любопитство наблюдаваха състезанието по прескачанена препятствия на базата в парк „Езеро“. Най-доволни бяха децата, които врамките на час имаха възможност да пояздят безплатно пони или кон. Конските гриви се развяха в 10:30 ч., когато стартираха демонстрационните паркури. В надпреварите се включиха 12 ездачи. 5 от тях бяха от местния клуб "Кан Крум".

Според старите традиции, на Тодоровден се прави пролетен преглед на войската. От нейнотосъстояние зависели военните планове на българската държава и сигурността нанаселението й. В днешно време, впо-развитата част от света, отглеждането и спорта с коне играят съществена ролявъв възпитанието на младите хора и привикването им към труд и решителност.

ВБългария да бъдеш стопанин на кон е било забранено през важни етапи отразвитието й. Българите, поданици на Османската империя, както и гражданите наНРБ през първите години на социализма не можели да притежават собствени коне.

ВБургас конно-спортната дейност дълги години е била сведена до конни атракцииоколо Бургас – от Отманли до Несебър. До 2010 г. единственатаконна база в България, подходяща за големи състезания е тази в Божурище, крайСофия. Отдалечеността от големия град и недостатъчната популярност наконно-спортната дейност свеждат състезанията до големи браншови спортнисъбирания.

Сега предстоят редица периодични по-малки състезания. А тази година морският град ще е домакин на Държавнопървенство за деца до 14 години през месец юли.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега