Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще бъде домакин на семинар по лека атлетика за деца

Бургас ще бъде домакин на семинар по лека атлетика за деца

Този уикенд Бургас ще посрещне лектори от Международната федерация по лека атлетика, които ще проведат теоретически и практически семинарни занятия, както и отборно състезание за деца. Събитието е посветено на „Детската лека атлетика“ (IAAF Kids Athletics) и се организира от спортен клуб „Европул“ Бургас в партньорство с Българска федерация по лека атлетика.

Този уикенд Бургас ще посрещне лектори отМеждународната федерация по лека атлетика, които ще проведат теоретически ипрактически семинарни занятия, както и отборно състезание за деца. Събитието е посветенона  „Детската лека атлетика“ (IAAF Kids Athletics)и се организира от спортен клуб „Европул“ Бургас в партньорство с Българскафедерация по лека атлетика.

Международнатапрограма обхваща 1.5 млн. деца отнад 100 страни по целия свят. Амбициозната цел на проекта е леката атлетика дасе превърне в най-предпочитания спорт в училищата, да създаде бъдещи звезди ида привлече подрастващите към балансирания и здравословен начин на живот. Курсът е насочен към клубовете, училищата и всички институции , заинтересовани от работата с деца, както и къмучители преподаващи ФВС и треньори.

Според президента на лекоталетически клуб„Европул” Бургас Румен Ангелов домакинството ни на проява от такъв висок ранг еизключително признание за спорта в града и в региона и е голям шанс затреньорите и учителите по физическо възпитание да се запознаят с модернитетенденции и нови практики в работата с деца лекоатлети.

При завършването на семинара участниците щеполучат официални сертификати за участие от IAAF.  Г-н Ангелов сподели, че са изпратени покани до всички училища и сенадява повече преподаватели и треньори да откликнат.

Авторите на програмата „Детска лекаатлетика“ (IAAF Kids Athletics) привличат децата с поредица от състезания,които включват три групи дисциплини: Скокове, Спринтове и Бягания и Хвърляния.Програмата обхваща деца от три възрастови групи: 7-8 години, 9-10 години и11-12 години.

Практическите занимания ще се проведат на23 и 24 ноември в спортния комплекс „Славейков”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега