Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас търси лого на кандидатурата си за Европейска културна столица

Бургас търси лого на кандидатурата си за Европейска културна столица

Община Бургас обявява конкурс за изработване на лого на кампанията „Бургас – Кандидат за Европейска столица на културата 2019“.

Община Бургас обявява конкурс за изработване на лого на кампанията „Бургас – Кандидат за Европейска столица на културата 2019“. Логото ще бъде използвано като символ на всички инициативи, свързани с подготовката на кандидатурата на Бургас, подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе и Царево.   

Логото следва да интерпретира автентичния смисъл на концепцията за Европейска културна столица, като едновременно с това отразява спецификата на духа и културата на Бургас и региона.   Срокът за подаване на предложенията е до 31 октомври 2012 г., като те трябва да бъдат изпратени по ел. поща - на media@burgas.bg или да бъдат предоставени на електронен носител в Пресцентъра на Община Бургас на ул. „Александровска“ 26, ет. I.  

Оценяването и класирането ще се извърши на два етапа – на първия постъпилите предложения ще бъдат оценени от международно експертно жури, в което ще вземат участие графични дизайнери, художник, представител на НПО сектора, представители на общините от област Бургас. След като журито оцени и класира предложенията, най-добрите ще бъдат обявени за гласуване от публиката, чийто глас ще е решаващ. В навечерието на празника на Бургас – Никулден ще бъде обявено логото-победител и ще бъде открита изложба, на която ще бъдат представени всички постъпили предложения.     

Подробности за условията на конкурса са публикувани на сайта на Община Бургас, раздел „Култура“ > „Фестивали, конкурси, концерти и изложби“.   Община Бургас обяви своята кандидатура за Европейска столица на културата през 2008 година. През месец май 2012 г. кметовете на тринадесетте общини от област Бургас подписаха Меморандум за партньорство, с който заявиха готовността си да подкрепят кандидатурата на Бургас като регион с водеща роля на Община Бургас.

В най-скоро време предстои учредяване на Асоциация за развитие на културата на Бургас, която ще координира цялостната кампания по подготовката на кандидатурата.   Инициативата „Европейска столица на културата“ датира от 1985 година. От тогава до днес повече от 40 града са били „културни столици“. Освен престиж, титлата подпомага развитието на градовете чрез обогатяване на културния им живот и сближаване на европейските народи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега