Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас влиза в международната надпревара на НАСА Space Apps Challenge 2015

Бургас влиза в международната надпревара на НАСА Space Apps Challenge 2015

През следващия уикенд Бургас отново ще бъде домакин на едно от най-големите предизвикателства в света - NASA Space Apps Challenge. Състезанието ще се проведе на 11 и 12 април 2015 г. в сградата на БСУ под формата на "хекатон". Паралелно предизвикателството ще се случи и в общо 130 града от всички части на света. Състезанието е насочено към разработване на технологични решения с отворен код за подобряването на живота на Земята и Космоса.

През следващия уикенд Бургас отново ще бъде домакин на едно от най-големите предизвикателства в света - NASA Space Apps Challenge. Състезанието ще се проведе на 11 и 12 април 2015 г. в сградата на БСУ под формата на "хекатон". Паралелно предизвикателството ще се случи и в общо 130 града от всички части на света. Състезанието е насочено към разработване на технологични решения с отворен код за подобряването на живота на Земята и Космоса.

Могат да участват ученици, студенти, учени, предприемачи и просто ентусиасти. Чрез използването на свободно достъпни данни, доставени чрез мисиите на НАСА, и с помощта на съвременните технологии, участниците ще разработват решения на едно или повече от зададените 25 предизвикателства (challenges), които вече бяха обявени.

Предизвикателствата през 2015 г. ще попадат в една от категориите Outer Space, Earth, Humans или Robotics. Участниците вече получиха предизвикателствата, за да могат да започнат своите проекти/разработки, индивидуално или в екип, и ще разполагат с 48 часа на 11-12 април, за да до-разработят и финализират проектите си.

Те могат да са на ниво концепция, прототип или готово решение за пазарна реализация. На финала местно жури ще определи най-добрите проекти, които ще се състезават на глобалните финали. В рамките на състезанието екипите ще получат награди и сертификати за своя принос към обществото и за развитието на технологиите. За България, освен в БСУ, състезанието ще се проведе и в София – betahaus.

NASA Space Apps Challenge се провежда за четвърта поредна година. България взима участие за трети път. Миналата година бургаските участници показаха уменията си в сградата на ПМГ “Академик Никола Обрешков”, която бе домакин на състезанието. Повече информация участниците могат да намерят на сайта на състезанието за България, и на основната страница на състезанието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега