Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаска преподавателка с приз "Константин Величков" за работа с талантливи деца

Бургаска преподавателка с приз "Константин Величков" за работа с талантливи деца

Наградата се връчва от МОН за принос в развитието на образователната система.

Министерството на образованието и науката отличи осем учители от страната с наградата „Константин Величков“ за принос в развитието на образователната система. Сред тях има и бургаски преподавател.

Отличена бе Гергана Николова от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. Тя получи приз в категорията „Работа с ученици с изявени дарби“. Отличена в същата сфера бе и Зарка Гайдарова от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Двете учителки развиват таланта на децата в областта на математиката и прилагат иновативни подходи в обучението.

Номинациите тази година бяха 69, а за първи път беше връчена награда на победителя от първия конкурса за най-добър час в музей. Получи я Нина Караиванова от ОУ „Екзарх Антим I” в Пловдив за час по Околен свят за второкласници, проведен в Етнографския музей в града.

Победителите в категория „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“ също са двама. Учителят по английски език в ОУ „Христо Ботев“ в село Камбурово, община Омуртаг Евгени Колев беше награден заради активната си работа по Механизма за обхват на деца и ученици и за преодоляването на ефектите от сегрегацията в училището. Педагогическият съветник на Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград Нели Щерева пък консултира деца с проблемно поведение за кариерна ориентация и ги насочва към занимания по интереси.

За принос в развитието на способностите на децата в науките, технологиите, предприемаческите умения, изкуствата, спорта и други бяха наградени трима учители – Елка Трифонова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин, зам.-директорът по учебно-производствена дейност в Професионалната търговска гимназия „Н.Й.Вапцаров” във Враца Мариана Павлова и Цецка Маркова-Енчева от Средно училище с преподаване на немски ези „Фридрих Шилер“ в Русе.

Носителите на наградата „Константин Величков“ получиха грамоти, книги, както и по 1000 лв. парична награда. Те бяха поздравени от заместник-министър Таня Михайлова за предстоящия Ден на будителите. По думите й учителите са строителите на Съвременна България, които я изграждат с любов и търпение.

“Нашите ученици трябва да бъдат подготвени за живота. Предвиждаме да разширим програмата за превръщането на музеите, галериите, театрите в образователна среда и с дейността на библиотеките. Това са местата, където освен знание може да се възпитава и отношение към заобикалящия ни свят“, каза Михайлова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега