Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски депутати проведоха срещи за ало-измамите в общините Средец и Поморие

Бургаски депутати проведоха срещи за ало-измамите в общините Средец и Поморие

Служителите от РУ-Средец напомниха, че възрастните хора не трябва да се доверяват на съмнителни обаждания по телефона.

Три срещи от кампанията "Заедно срещу ало измамите", инициирана от народните представители от ГЕРБ, бяха проведени в област Бургас в понеделник. В тях взеха участие Ася Пеева и Галя Желязкова. Две от дискусиите бяха в Средец и с. Дюлево. На тях присъстваха бургаският депутат Галя Желязкова, Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР Бургас, Константин Георгиев от Криминален отдел на РУ-Средец и полицай Кирил Тончев.

Служителите от РУ-Средец напомниха, че възрастните хора не трябва да се доверяват на съмнителни обаждания по телефона, да изискват легитимация от хората, представящи им си за органи на реда, да не задържат големи суми пари в домовете си.

За 2017 г. на територията на общината е имало 1 телефонна измама, а за 2018 г. измамите са 2 и са разкрити, въпреки, че никъде в общината няма видеонаблюдение. Бургаският депутат коментира и другата опасност за възрастните хора - предстоящите празници и зимни месеци, когато много от тях при свои близки и имотите им остават празни.

„Важно е да не се оставят ценни вещи които да са притегателни за крадците. Последните години се прави всичко възможно което може от бюджета на държавата да се отделят повече средства за отбрана и сигурност. В бюджет 2019 г. сме заложили повече от 116 мил. лв. допълнително за МВР. Това което искаме е да осигурим повече сигурност в малките населени места, защото те са тези които най-често биват в обсега и на битовите престъпления“.

В първият ден от работната седмица Ася Пеева проведе среща на същата тематика в Каблешково. На нея присъстваха и кметът на Поморие Иван кметът на населеното място Елена Бояджиева, общинският съветник Христо Парашкевов. Бургаският депутат бе поканил и служители на РПУ-Поморие - инспектор „Криминална полиция“ - Тодор Лалев, районният инспектор на Каблешково - Осман Хасан и Николай Григоров, заместник-началник на РПУ Поморие.

От РУ-Поморие предоставиха  телефони, на които хората по всяко време могат да подадат сигнал или да потърсят съдействие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега