Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски инспектор е номиниран за "Пожарникар на годината"

Бургаски инспектор е номиниран за "Пожарникар на годината"

От проведените през 2020 година 44 пожаро-технически занятия от служителите в Първа РСПБЗН – Бургас, инспектор Великов е ръководел провеждането на повече от половината от тях - 24 занятия.

Инспектор Валентин Великов от група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ще се бори за спечелване на приза „Пожарникар на годината“ на национално ниво, стана ясно след приключване на областния етап на конкурса. Това съобщават от ОД на МВР Бургас. 

Инспектор Великов се отличи в областното ниво “Пожарникар на годината” за 2020 година в категория служители, раздел „Пожарогасителна дейност”, проявявайки изключителна инициативност, съзнателност, съобразителност и професионализъм при изпълнението на служебните си задължения.Участвал е в ликвидирането на десетки произшествия през отминалата година, като по-характерните и намерили голям обществен отзвук са:

- пожарът, възникнал на 14.04.2020 г. в складово помещение на магазин „Зора“ с площ 450 кв.м;
- пожарът, възникнал на 18.05.2020 г. в покрива на сграда с площ 400 кв.м., разположена в парк Росенец;
- пожарът, възникнал на 26.05.2020 г. в помещение към евакуационно стълбище на висока жилищна сграда / бл. 67/ в ж.к. „Славейков“ и др.

Инспектор Валентин Великов провежда ежемесечно пожаро-тактически занятия на територията на Първа РСПБЗН – Бургас. Подобно пожаро-тактическо занятие е проведено и в сградата на факултет по „Обществени науки” към Университет „Професор д-р Асен Златаров” във връзка с професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР и Седмицата на пожарната безопасност. В занятието са се включили доброволци от Община Бургас, като остовните му цели – показване на възможностите на структурата и разясняване на студентите възможността за включване в доброволните формирования, са постигнати успешно.

От началото на службата му през 2010 г. в ГДПБЗН-МВР до настоящия момент, инспектор Валентин Великов е участвал активно в подготовката и състезанията по пожаро-приложен спорт. Показвал е постоянство в резултатите си и подкрепа към настоящите и новите състезателите от представителния отбор на РДПБЗН – Бургас. Участва в отбора при регистрирането на актуалния републикански рекорд в дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ през 2018 година, а през 2020 година е в основата на постигнатото второ място от 29 отбора в комплексното класиране на XLVIII Републикански преглед по Пожаро-приложен спорт – Пловдив 2020.

С инициативата и прякото участие на инспектор Великов преди началото на пожароопасния летен сезон се извърши ремонт и подготовка на пожарен автомобил за използването му през летния пожароопасен сезон – ремонтирани бяха: спирачната система, уредбата за бързо действие, сигнално оповестителната система и блокиралата противопожарна помпа.

От проведените през 2020 година 44 пожаро-технически занятия от служителите в Първа РСПБЗН – Бургас, инспектор Великов е ръководел провеждането на повече от половината от тях - 24 занятия. Инспектор Валентин Великов участва активно и в разработването/актуализирането на планове за пожарогасене и ситуационни схеми за гасене на пожар от служителите от службата, като през 2020 година са изготвени общо 55 ситуационни схеми.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега