Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски математици с престижни отличия от състезание в Абхазия

Бургаски математици с престижни отличия от състезание в Абхазия

Бургаската школа бе представена от 15 ученици от 6, 7 и 9 клас, които премериха сили с най-добрите математици на Русия в 6 състезателни дни.

Пореденмеждународен успех отбелязаха представителите на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ -Бургас в интернационалното състезание по математика „Златното руно“, състоялосе в Пицунда, Абхазия.

Престижният руски математически форум се провежда заосми път и събира млади математици, привлекли вниманието на организаторите сизявите си в състезания и конкурси. Тази година в черноморския курорт сесъбраха 140 надарени деца, получили лични покани за участие, а бургаското училище се оказа единственото, поканено да се включи от името наБългария.  

Бургаската школа бе представена от 15ученици от 6, 7 и 9 клас, които премериха сили с най-добрите математици наРусия в 6 състезателни дни. Заедно с тях за Абхазия отпътуваха и двама отизявените преподаватели в гимназията - Йовка Николова и Динко Раднев.

Абонираният за първите места на всички състезаниядеветокласник Константин Гаров и тази година не изневери на себе си и донесенай-високото отличие - „победител“ в Бургас. Заедно с него с титлата „победител“се окичи и Атанас  Динев, също от деветиклас. Двамата отличници са възпитаници на учителя Динко Раднев.

НиколетаНиколова и Веселина Велкова от своя страна представиха отлично седмите класове исвоята учителка Гергана Николова и се прибраха в родния град с титлата„призьор“. Много добро участие направи и шестокласникът Галин Тотев спреподавател Йовка Николова, но малко не му достигна и остана на крачка отпризовите места.

„Въпреки чесъстезателните методи в  „Златното руно“са коренно различни от тези, на които учениците са свикнали, те много бързоуспяха да се ориентират в обстановката и да покажат знанията си“, споделиха преподавателите, придружилиучениците в Абхазия.

За разлика отпознатите ни състезания, в „Златното руно“ най-важното не е верният отговор на задачата, а пътят, по койторешаващият е стигнал до него. Затова решените задачи не носят автоматичноточки, а трябва да бъдат изчерпателно аргументирани.

Състезанието се провежда вшест дни, с ден почивка, като всеки ден задачите са с различна тема -комбинаторика, алгебра, теория на числата. Журито е съставено от руски светилав областта на точните науки, които до обяд стриктно следят дали отговорите саподчинени на здрава математическа логика,  а следобедобясняват подробно задачите за тези, които не са се справили с тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега