Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски митничари откриха две нелегални дестилерии и над 200 литра алкохол без платен акциз

Бургаски митничари откриха две нелегални дестилерии и над 200 литра алкохол без платен акциз

Незаконните производства са открити в Нова Загора и Айтос.

Служители на бургаското митническо разузнаване откриха два функциониращи нерегистрирани казана за алкохол. От друга нелегална дестилерия бяха иззети 221,5 литра нелегално приготвени напитки, без платен акциз, информират от Агенция "Митници". Незаконните производства са открити при три отделни проверки, осъществени от началото на месеца досега.

На 6 ноември 2018 г., митническите служители извършили проверка в частен имот на територията на селище в община Нова Загора по оперативна информация за нерегламенитрано производство на акцизни стоки. При проверката в обекта били открити в работен режим две съоръжения за изваряване на етилов алкохол с обем от 150 и 250 литра - заредени с ферментирал материал и със запалени огнища.

Установено е, че обектът няма валидно удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране /СМОД/ от Митница Бургас в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Дестилационните съоръжения са иззети, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.

Още един нелегален „казан" с две изградени съоръжения за изваряване на етилов алкохол в работещ режим бил открит от митническите служители при проверка в стопанска постройка на територията на община Нова Загора на 1 ноември 2018 г. Обектът не е регистриран по ЗАДС. Процесът на дестилиране е прекратен  и съоръженията с вместимост също от 150 и 250 литра са иззети с опис.

При друга проверка на 1 ноември 2018 г. в регистриран и работещ СМОД,  в промишлена зона край селище на територията на община Айтос, митническите служители открили два бидона съдържащи общо 221,5 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, за които собственикът на „казана" не представил никакви документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. Алкохолът бил задържан.  Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство по случая.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега