Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски родители: Системата за прием в детските градини дискриминира здравите деца

Бургаски родители: Системата за прием в детските градини дискриминира здравите деца

Бургазлии искат по-справедливи правила.

Системата за прием в яслите, детските градини и подготвителните групи дискриминира здравите деца с двама родители и без братя и сестри. Това смятат бургазлии, преминали през процедурата, които входираха писмо до кмета и Общински съвет. С него те апелират за нова промяна в критериите и по-справедливи правила.

Семейство Касърови посочват в предложението си, че към момента действащите в общината наредби би трябвало да посочват принципа за уседналост като водещ при прием в яслите, детските градини и подготвителните групи, но на практика това не е така. Реално погледнато водещи били преференциите за деца с увреждания, сираците и полусираците, децата с по-големи братя и сестри в същото заведение.

Според авторите на предложението, това дискриминира останалите деца. Поради тази причина, семейството апелира да се въведе квотен принцип, според който приемът на малчугани с преференции да не надвишава 60% от общия брой места в дадено детско заведение.

Касърови искат Общината да въведе и по-строг контрол върху доказването на уседналост и преференциите, с които дадено дете бива прието в желаното от родителите детско заведение. Според вносителите на предложението, към момента контрол нямало, което водело до множество дребни злоупотреби от страна на родителите, които все успявали да намерят вратичка в правилника.

Касърови декларираха готовност да се включат в работни групи и екипи, които да разработят новите текстове, които да отразяват по-добре нуждите на родителите и децата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега