Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски таксиметрови шофьори ще протестират днес

Бургаски таксиметрови шофьори ще протестират днес

Днес на протест в Бургас ще излязат таксиметровите шофьори. Те ще подкрепят националните демонстрации срещу патентния данък, за който смятат, че ще ликвидира бизнеса. В същото време, бургаските таксиджии ще изразят и недоволство от недостатъчния, според тях, брой стоянки в града.

Днес на протест в Бургас ще излязат таксиметровите шофьори. Те ще подкрепят националните демонстрации срещу патентния данък, за който смятат, че ще ликвидира бизнеса. В същото време, бургаските таксиджии ще изразят и недоволство от недостатъчния, според тях, брой стоянки в града.

Протестът ще започне в 14 часа, когато над 350 от жълтите коли в града ще се съберат на паркинга край Северния плаж. След това всички ще се отправят на автошествие до гарата и обратно. Очаква се преходът да продължи 2-3 часа. Организатори на проявата са транспортния синдикат "Авто 94".

"1000 лева патентен данък в големите градове, отделно - данък „оборот“ от апарата, отделно осигуровки. Това е тройно облагане, което просто е невъзможно. Втората причина за протеста е среща с кмета преди месец. Той обеща да участваме в комисии, да дебатираме, за стоянките, за транспортната схема. Изчакахме достатъчно време. По такъв начин законно ще протестираме и ще затрудним до голяма степен движението", коментира председателят на "Авто 94" - Димчо Иванов пред БНР преди дни.

Според синдиката, днешната проява се явява "предупредителен" протест. Ако исканията на таксиметровите шофьори не бъдат удовлетворени, те се готвят за масови стачни действия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега