Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски талант спечели трето място на международен детски музикален фестивал

Бургаски талант спечели трето място на международен детски музикален фестивал

С изпълненията си Жаклин Костадинова успя да спечели престижната трета награда и участва в галаконцерта на победителите, заедно с утвърдени изпълнители, победители от предходни години и членове на журито.

Младият бургаски талант Жаклин Костадинова представи достойно България на ХХ юбилеен Международен детски музикален фестивал във Витебск 2022 като спечели 3-то място. Фестивалът се провежда в рамките на “Славянски базар във Витебск” в Беларус. Конкурсът се е утвърдил през годините като един от най-престижните и значими конкурси в света, с хиляди зрители в залите и милиони пред екраните. Децата, с които се състезава Жаки, бяха от общо 15 държави: Армения, Беларус, Египет, Естония, Израел, Италия, Казахстан, Канада, Мексико, Молдова, Русия, Узбекистан, Хърватия, Чехия. Жаклин беше избрана да представи страната ни на тазгодишното издание на конкурса след предварителен кастинг, в който участваха най-талантливите пеещи деца на България до 15 години възраст.

След дългото и екзотично пътуване до Витебск, в първия конкурсен ден, бе теглен жребий с номерата на явяване на всеки участник за двете песни, които трябва да представи: една на роден език и една по избор.

Първата песен, с която Жаки разчувства беларуската публика беше изпълнението на нежната балада “Остани тази нощ”, кавър на прекрасната Мария Илиева, обявена единодушно от режисьори и публика за най-красивата песен на конкурса. Второто изпълнение беше безапелационното й изпълнение на световния хит "And I’m telling you I’m not going" от мюзикъла "Dream Girls".

Всички деца бяха обгрижвани като истински звезди от екип коафьори и гримьори.

С изпълненията си Жаклин успя да спечели престижната трета награда и участва в галаконцерта на победителите, заедно с утвърдени изпълнители, победители от предходни години и членове на журито.

Всяка година фестивалът във Витебск среща приятели, обединява народи и култури.

Вокален педагог на Жаки е Мариета Секлемова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега