Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските данъчни иззеха над 20 000 лева от некоректни търговци

Бургаските данъчни иззеха над 20 000 лева от некоректни търговци

До момента данъчните са извършили 32 запора на парични средства на длъжници.

Продължават интензивните проверки на НАП по Черноморието. До момента данъчните са извършили 32 запора на парични средства на длъжници, при които на място от касите на търговски обекти са иззети повече от 20 000 лева, посочват от офиса на приходната агенция в Бургас. Рекордната сума от 3 000 лева е иззета от един от обектите, намиращ се в Приморско.

Макар и крайна, мярката обаче дава резултат, твърдят от НАП. Дисциплиниращият ефект води до това, че длъжниците се свързват с Агенцията, за да потърсят начин за поетапно и разсрочено погасяване на натрупаните задължения. За първите седем месеца на тази година бургаският бизнес е внесъл 124 млн. лева просрочени данъчни и осигурителни задължения.

В сравнение със същия период на миналата година общият фирмен дълг към НАП е намалял с 68 милиона лева, показват данните на приходното ведомство в морския град. От Агенцията отчитат още и увеличаване на процента на доброволното погасяване на просрочени задължения, който вече е 76. 

На сайта на Националната агенция за приходите, бургаската териториална дирекция е обявила за продажба стотици земеделски имоти, селскостопански сгради, офиси, апартаменти и части от хотелски комплекси, както и моторни превозни средства. Активите са главно на юридически лица, които във времето не са предприели действия за погасяване на своите задължения към бюджета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега