Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските детски градини отвориха врати при 30% посещаемост

Бургаските детски градини отвориха врати при 30% посещаемост

Всички учители и служители в бургаските детски градини и ясли са изследвани и са с отрицателен резултат за Covid-19.

Днес бургаските детски градини отново отвориха врати при 30% посещаемост, съобщават от пресцентъра на Общината. Предварително общо 1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на практика целия педагогически и непедагогически персонал в бургаските детски градини и ясли са показали отрицателен резултат от проведените изследвания с PCR тестове преди първия присъствен ден в детските заведения.

Рано тази сутрин от администрацията извършиха проверка в яслите и градините, за да проверят дали е спазена методологията, предписана в заповедта на кмета Димитър Николов и противоепидемиологични мерки. Всички помещения в градините и яслите са дезинфекцирани с иновативния германски биоциден продукт за дълготрайна защита, снабдени са с постелки, напоени с дезинфектант и заредени с хранителни продукти.

За персонала на детските заведения са осигурени всички необходими предпазни средства и дезинфектанти за ръце. Дворовете са окосени, а зелените площи са предварително обработени против кърлежи. За да не се допуска смесване на децата от различните групи има установен ред, по който те ще бъдат извеждани на двора да играят, като там персоналът ще съблюдава децата да са на безопасно разстояние едно от друго.

При приемането в детското заведение на децата е измервана температурата и е провеждан сутрешен филтър на всички входове на детските заведения, а изискваните микробиологични изследвания за паразити ще бъдат направени безплатно от медицинските сестри в детските заведения. През деня на децата ще бъде измервана отново температурата и с обикновен, традиционен термометър. Всеки ден преди, както и след вземане на децата от градините и яслите, сградите и играчките в тях ще бъдат основно дезинфекцирани, а родителите няма да бъдат допускани в двора или сградата на градините.

Новост в организацията на работа на бургаските детски заведения е и това, че един и същи персонал ще работи само в една и съща градинска група. Училищните автобуси на Общината, които извозваха деца в детските заведения също са спрени от работа, като се призовават родителите да откарват децата си до градината с личен превоз за по-голяма безопасност.

Градините и яслите ще приемат деца най-рано от 07.30 и ще ги изпращат най-късно в 18.00 часа, за да проведе в сградата необходимата дезинфекция и санитарно-хигиенни условия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега