Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските полицаи получиха отличие за значим обществен принос

Бургаските полицаи получиха отличие за значим обществен принос

Досега носители на наградата „Бялата птица“ през годините са били : „Лайънс клуб“ - Видин, негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп /в момента викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит/, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския и Бачковския манастир манастир - епископ Сионий и др.

Служителите на ОДМВР – Бургас бяха отличени със статуетката „Бялата птица“, изработена от даровития скулптор Александър Пройнов – АПЕР. Наградата бе получена на нарочна церемония вчера от Директорът на полицейската институция – старши комисар Емил Павлов. 

Сребърната статуетка е отличие и признание за значим обществен принос, която всяка година творецът връчва на личност или организация, заслужила с делата си благодарността на обществото. По думите му: „Служителите на ОДМВР-Бургас са граждани с главно „Г“ и са истински покровители и защитници не само на българската територия, а и на границата. Те помагат и на младите хора, борейки се с наркоразпространението, с агресията по улиците. Тоест мисията на полицията, и в частност най-вече на лидерите, е тяхното чувство за мисия, тяхната човешка и гражданска позиция, високият морал и достойнство, които през годините съм наблюдавал, благодарение на медиите, които пък са рупорът на желанието ми да възнаградя Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в Бургас. Бъдете здрави и служете на майка България – всеки със своите сили – аз с изкуството, обичта и душата си, а вие със здравата сила и голямото сърце“, допълни скулпторът Александър Пройнов-АПЕР.

Той припомни, че досега носители на наградата „Бялата птица“ през годините са били : „Лайънс клуб“ - Видин,  негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп /в момента викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит/, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския и Бачковския манастир манастир - епископ Сионий и др. 

Символичният домакин на тазгодишната церемония – старши комисар Емил Павлов заяви по повод наградата, че за него е чест да посрещне такъв виден скулптор, като АПЕР. „За нас и за нашите служители от значение е обратната връзка, защото това е оценката на гражданите. Радваме се, когато тя е положителна. Това отличие показва, че се стремим ежедневно да направим живота на хората по-сигурен и спокоен. Тази статуетка е отличие за служителите на ОДМВР - Бургас и тяхната работа. За мен е гордост да приема този приз, това признание. Радваме се, че сме оценени и по този начин се чувстваме стимулирани, имаме вярата, че това, което правим в нашето ежедневие, е не само полезно, но и най-правилното“, добави още директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. 

Александър Пройнов – АПЕР е роден на 6 септември 1958 г. в София. Работи в сферата на монументалното изкуство. За времето от 1982 до днес, като творец е реализирал над 20 индивидуални изложби в Европа и Азия и над 800 арт-акции, изложби и представяния в България. Носител е на редица награди,  включително и на сребърен медал за принос към съврeменното изкуство. Създател е на европейския символ „Зевс и Европа” за национални и регионални медии / телевизии/ под егидата на френското правителство и ЕС, както и наградите на десетки  национални структури в сферата на икономиката, политиката и културата : “Златната ракла”, на Комисията за защита на конкуренцията, НАП, МВР, МНО, литературни и поетични конкурси. Негови творби са награди на БНР – Будител на годината – „АЗ, БУКИ, ВЕДИ“, „За значим обществен принос“ – „Бялата птица“, на Германо – Българската индустриална търговска камара – „Слава“, на БНР за ТОП 20 класация за нова българска музика и др. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега