Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските пожарникари отбелязват своя празник на 14 септември

Бургаските пожарникари отбелязват своя празник на 14 септември

Събитията стартират още днес.

Както всяка година, на 14 септември бургаските огнеборци ще отбележат своя професионален празник, а в дните непосредствено преди тази дата протича Седмицата на пожарната безопасност.

Едно от събитията в програмата е с масов характер и ще се проведе на 13 септември от 18 часа до Пантеона в Морската градина. Тогава служители на РДПБЗН - Бургас ще представят възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника и на място ще разяснят правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации. Предвидени са няколко атрактивни демонстрации, в които може да се включи всеки желаещ.

Останалите събития в програмата за бургаското отбелязване на празника са следните:

* Дни на отворените врати от 10 до 14.09.2018 г. във всички районни служби за ПБЗН от областта.

* Пресконференция с представители на местните средства за масово осведомяване  на 13.09.2018 г. от 11.00 ч. в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас.

* Почитане паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци, чрез поднасяне на венци и цветя при паметната плоча пред сградата на РДПБЗН - Бургас на 13.09.2018 г. от 11.30 ч.

* Среща с ветерани в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас на 13.09.2018 г. от 16.30 ч.


Пожарното дело в България има богата история и достижения, сравними в много отношения с развитите европейски страни. Страната ни е сред инициаторите за създаване на първообраза от 1900 г. на днешната Международна асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF). На третия конгрес на организацията в Будапеща през 1904 г. наши представители са Димитър Тролев, Руси Кожухаров и Найден Николов. Една година по-късно в София се организира Първият пожарникарски събор в България.

В работата на събора вземат участие 17 пожарни командири и 10 командири на доброволни дружини. Съборът е свикан на 14 септември 1905 г. в София и работи до 18 септември. През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р България датата 14 септември (откриването на Първия пожарникарски събор) е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", с което е възстановена традицията. По решение на Първия пожарникарски събор тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.

По утвърдена традиция огнеборците отбелязват своя професионален  празник със "Седмица на пожарната  безопасност", като тази година тя ще се проведе от 10 до 14 септември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега