Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии излизат на трети протест заради скъпите винетки

Протести ще има в цялата страна
Бургазлии излизат на трети протест заради скъпите винетки

Трети протест срещу увеличението на цените на винетките ще се проведе в Бургас тази събота, 5 декември. Сборният пункт е отново на паркинга на магазин “Метро” от 14 часа. Маршрутът на автошествието ще бъде от паркинга на магазина по АМ “Тракия” в посока кв. “Ветрен”, като колите ще се върнат през моста на магазин “Джъмбо”.

Трети протест срещу увеличението на цените на винетките ще се проведе в Бургас тази събота, 5 декември. Сборният пункт е отново на паркинга на магазин “Метро” от 14 часа. Маршрутът на автошествието ще бъде от паркинга на магазина по АМ “Тракия” в посока кв. “Ветрен”, като колите ще се върнат през моста на магазин “Джъмбо”.

На влизане в Бургас ще преминат през колелото, ще влязат в локалното платно до “Метро” и там протестът ще приключи, съобщи за “PoligrafF” Николай Димитров от Асоциацията за защита на средния и дребния бизнес.

Протести се готвят и в по-големите градове на страната. В групата Национален протест ПРОТИВ ПОВИШАВАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ВИНЕТКИТЕ организаторите коментират, че “народът няма да плаща новата цена на винетките, тъй като пътищата не заслужават и сегашната”. Въпросите, които задават организаторите на протестите са следните:

1. Колко държави в Европа събират пътни такси върху 100% от пътищата?

Отговор: Нито една. България е първата държава в света, която планира да събира такси от камионите и винетки от леките автомобили за цялата републиканска пътна инфраструктура.

Въпрос: 2. Колко системи за събиране на пътни такси в Европа са изградени след консултация от Световната банка?

Отговор: Нито една. Няма система в Европа, която да е построена след консултация на Световната банка. АПИ обаче харчи 6,9 милиона лева европейски средства за съветите на Световната банка. 

Въпрос: 3. Предложената система от Световната банка ще отговаря ли на единния европейски стандарт (EETS) за системи за събиране на пътни такси?

Отговор: Не, няма да отговаря. Това дори е записано в самия доклад. Световната банка ни препоръчва да построим неотговаряща на стандарта EETS система, а в бъдеще да я преработим, за да отговаря на европейските стандарти. Предложеният от Световната банка модел не отговаря на минимум 4 (четири) европейски директиви и на поне 2 (два) общоевропейски стандарта.

Въпрос: 4. Кой служител на МРРБ е съгласувал и одобрил междинните Доклад 0 и Доклад 1 на Световната банка, за да се получи този уникален за България резултат?

На четвъртия въпрос отговор няма.

Въпрос: 5 .Има ли пътища, за които се иска винетка , а няма положен асфалт? - Да има! 

Въпрос: 6 . Има ли някаква отговорност зконова към изпълнителните фирми и има ли право човек , който е повредил автомобила си да поиска компенсация? - НЕ, няма! Всичко е по вина на шофьора “несъобразена скорост”.

Въпрос: 7. Колко пари са събрани от ВИНЕТКИ , ПЪТЕН ДАНЪК, СИНЯ / ЗЕЛЕНА ЗОНА, ДДС и АКЦИЗ + отдръжка от горивата, ГЛОБИ ОТ КАТ , ГЛОБИ ОТ ФИРМИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ? - Чакаме отговор за последните 10 години, защото новите пътища са ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ! Въпрос

8. Защо ГОДИШНАТА винетка от 01.01 до 30.01 е една и съща цена, ако се закупи в средата на годината? И защо ако се закупи в средата на годината - важи само половин година, а се води годишна?” 

”Този път минахте границата. Няма да спрем и няма да се откажем! Ще се пишат писма до Европа до световни медии и където се наложи. Ако трябва и други мерки ще бъдат предприети”, заканват се организаторите на протеста.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега