Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии обраха наградите в турнир по стрелба

Бургазлии обраха наградите в турнир по стрелба

Отличен баланс между бързина, точност и професионални движения демострираха участниците в турнира по стрелба, провел се тази събота на стрелбище „Капчето” в Бургас.

Отличен баланс между бързина, точност и професионални движения демострираха участниците в турнира по стрелба, провел се тази събота на стрелбище „Капчето” в Бургас. В състезанието, организирано от клуб по стрелба „Виктори Бургас”, се включиха професионалисти и любители на стрелковия спорт от областите Бургас, София, Варна, Ямбол и Стара Загора.

Уменията на състезателите бяха оценявани от съдийска комисия, състояща се от членове на клуба - професионалисти в областта на стрелбата, участвали в редица мисии зад граница. По предварителен регламент, от правила заимствани от IDPA - ръководният орган на спортната стрелба, която симулира начини за самозащита, прилагани в истинските случаи на опасност, състезанието протече в три кръга.

В първия, обект на оценка бяха базовите умения на участниците,  боравене с пистолет, основни положения в стрелбата и преди всичко времето, за което изпълняват стрелковите упражнения. Във втория кръг водещ критерий бе точността на участниците, а третият финален етап бе съвкупност от критериите време, точност и липса на грешки при изпълняване на регламента.

С участието си в турнира състезателите от област Бургас демонстрираха изключително високо ниво на подготовка. Златно, сребърно и бронзово отличие останаха в региона. На първо място се класира руснакът Артьом Сахаров, който от близо две години живее и тренира стрелба в нашия град. Второ място зае отново бургазлия – Стоян Тончев, а третата награда спечели Ганчо Иванов от Несебър.

Макар да не успя да се класира до финалния кръг най-силен интерес у присъстващите предизвика 13-годишният Виктор Полонов,  който показа отлични стрелкови умения. Младежът смая дори баща си, който бе неотлъчно до него  по време на състезаниенито. Виктор, чиято мечта е да стане военен, получи грамота за участието си и покана от организаторите за членство в клуб по стрелба „Виктори Бургас”.

Поради силния интерес към IDPA – стрелбата, организаторите  обещаха да включат сценарии за самоотбрана взети от реалния живот, като част от регламента на предстоящия традиционен „Великденски турнир по стрелба 2012”, който ще се проведе през април в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега