Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии с подписка - искат безплатни басейни за състезателите по плуване

Бургазлии с подписка - искат безплатни басейни за състезателите по плуване

Петицията набира подкрепа в интернет и до момента под нея подписа си са поставили 191 души. С нея се отправят и други предложения относно стопанисването на басейните.

Жители на Бургас и родители на трениращи плуване деца стартираха подписка, с която настояват да се премахнат цените за ползване на плувните басейни за картотекираните състезатели аматьори и да се намалят наполовина за всички останали ползватели. Петицията набира подкрепа в интернет и до момента под нея подписа си са поставили 191 души. С нея се отправят и други предложения относно стопанисването на басейните.

"Плуването е спорт, който трябва да се практикува всекидневно и дори двуразово. За сравнение във Варна, ползването на басейните е безплатно и първите места в плуването и водната топка са окупирани от техните клубове. Развиването на спорт за високи спортни постижения е почти невъзможно, особено на ПК „Парк Арена“, който може би е най-скъпия общински басейн в цяла Европа. Цените му са несъвместими със средния статус на работещите граждани на града. Цените за вход трябва да бъдат социално поносими и балансирани и също така трябва да бъдат съобразени с потребностите и възможностите на местното население и да са съотносими със стандарта на живот, а не само с материално-техническата и административна тежест", коментира инициаторът на петицията - Ивелина Иванова.

С петицията си тя настоява още да се удължи работното време на обектите, тъй като сегашното ограничава достъпа на някои от по-големите  състезатели по водна топка и плувците, които не са в спортно училище, а имат нужда да тренират двуразово, тъй като втората смяна в училищата свършва в 19:10 ч, а басейните отварят късно и затварят рано. Предложението е басейните да работят от 6:30 до 22:30 часа, като в различните часови диапазони таксата за ползване да е различна, за да се стимулира посещаемостта в частите на деня, когато обектите стоят празни.

Иванова настоява още да се диференцира времетраенето на ползване на обекта за различните групи посетители. В момента в правилника за ползване е посочено, че всички посетители, както граждани, така и начално обучение, а също така и състезатели, ползват обекта в рамките на 90 минути, включващи събличане, обличане, басейн, душ. Това ограничение обаче не трябвало да важи за състезателите.

Една от критиките на Иванова и подкрепилите петицията е, че в "Парк Арена" водата е твърде студена. Тя настоява да се поддържа температура на водата не по-ниска от 26,5 градуса. Накрая, но не на последно място, оплаквания имало и от душ батериите, които често се повреждали, тъй като били евтини и некачествени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега