Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии ще определят приоритетите за развитието на града до 2020 г.

Бургазлии ще определят приоритетите за развитието на града до 2020 г.

Стартира работата по изготвяне на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас.

Стартира работата по изготвяне на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас. Обединение „Устойчиво развитие за Бургас“ е избраният изпълнител, който заедно с Община Бургас ще разработи визията за развитие на града до 2020 г. и ще идентифицира приоритетни градски зони за въздействие.

Интегрираният план има за цел да зададе приоритетите за развитие и да определи, какво на практика ще се случи в града през следващите седем години.  Основна роля при изготвянето на интегрирания план ще имат жителите на Бургас. В серия от обществени обсъждания, фокус групи и анкетни проучвания, които ще стартират през август, ще бъде търсено мнението на бургазлии за сегашното  състояние на града – по отношение на неговото икономическо състояние, инфраструктурата, социални услуги, образование, екология.  

При изготвяне на анализа на настоящата ситуация ще се проучи и наличната в Община Бургас информация и планови документи – стратегии, програми, споразумения, отчети, наредби, правилници, проекти. Ще бъдат проведени интервюта с ключови общински експерти в различни сфери.  

На базата на събраната изходна информация от обществените обсъждания, анкети и документация, ще бъде изготвен комплексен целеви анализ, извеждащ силни и слаби страни, възможности и пречки пред развитието на града. Въз основа на резултатите от анализа ще бъде разработена визия за развитието на Бургас до 2020 г., насочена към подобряване на икономическия, физическия, социален и екологичен статус на градските зони.   

На следващ етап ще бъдат определени три приоритетни градски зони за въздействие – такива с понастоящем нереализиран потенциал или негативни тенденции в развитието си. Те също ще подлежат на обществени обсъждания и одобрение от страна на Община Бургас, като в последствие ще бъдат внесени за гласуване от Общински съвет.  

На финалния етап зоните ще бъдат представени за одобрение от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“, в рамките на която се финансира проектът за изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Бургас. Регионалните планове ще залегнат в основата на националната стратегия 2020. На базата на националните стратегии на страните-членки на ЕС, от своя страна, ще бъдат програмирани еврофондовете за следващия програмен период 2014-2020 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега