Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия се оплака на омбудсмана от синята зона и шумна детска площадка

Бургазлия се оплака на омбудсмана от синята зона и шумна детска площадка

Екипът на Манолова даде 14-дневен срок за реакция от страна на общинската администрация и местния парламент.

В Общински съвет постъпи писмо от омбудсмана на Република България - Мая Манолова. С нея се свързал бургазлия, който след множество опити да накара Общината да наложи някои промени, решил, че трябва да се обърне към нея за помощ. Гражданинът се оплаквал от синята зона в ж.к. "Братя Миладинови" и от детска площадка под прозореца си, където децата вдигали много шум.

Първият проблем, който Валентин Димитров поставя пред обществения защитник, е свързан със схемата за платено паркиране. Блокът му не попадал в нея, но поради близостта си с границите на схемата, много хора паркирали там, за да си спестят пари. Поради тази причина, той често трябвало да оставя колата си на платените паркинги.

Според жителя на Бургас, включването на част от комплекса в системата на Синя зона било неправилно. Общината трябвало или да премахне платеното паркиране или да го въведе навсякъде в ж.к. "Братя Миладинови", за да можели хората, които живеят там, да си плащат за промоционален абонамент.

Вторият проблем пред Димитров била детска площадка, разположена непосредствено под терасата на апартамента му. При хубаво време там се събирали над 20 деца с родителите си и вдигали твърде много шум. Гражданинът работел на смени и непрестанната глъчка пречела на почивката му.

Той многократно се обръщал към Общината с молба за преместване на детското съоръжение, но до този момент не бил получил отговор. Чрез омбудсмана се надявал да постигне успех и за площадката да бъде намерено по-подходящо място.

Екипът на Манолова даде 14-дневен срок за реакция от страна на общинската администрация и местния парламент. Омбудсманът отправи забележка, че до този момент гражданинът не е получил отговор на сигналите си. В писмото си до Общински съвет и кмета Димитър Николов Манолова коментира, че "ще бъде добре да бъдат обмислени и възможностите за реализиране на поставените от гражданина искания".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега