Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия спаси крака си благодарение на профилактичните прегледи в УМБАЛ Бургас

Бургазлия спаси крака си благодарение на профилактичните прегледи в УМБАЛ Бургас

Поради големия интерес безплатните изследвания ще продължат и през януари

Генчо Иванов от Бургас спаси крака си благодарение на безплатните профилактични прегледи, които Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас проведе през декември. Той бе един от пациентите, насочен за прием в болница и впоследствие опериран. Днес се възстановява, благодари на всички лекари в Клиниката и призовава хората, които имат проблеми като неговите, да не се колебаят, а да посетят съдов хирург. „От много години имам съдови проблеми, имам и претърпяна предишна операция. Изпитах същите симптоми, както преди – болка под коляното при ходене, студено стъпало на десния крак. Разбрах за прегледите и без колебание се записах, защото профилактиката е важна", сподели 63-годишният мъж. 

Преглежда го д-р Майя Стоянова, която установява силно затруднено кръвоснабдяване на десния крак. След постъпване в клиниката, под ръководството на проф. д- Валентин Василев се извършват допълнителни изследвания и се взема решение за операция. „Имаше опасност той да загуби крака си. Трябваше да се действа своевременно. Опериран е преди 15 г., тогава са му поставени съдови протези, които отвеждат кръв от аортата към долните крайници. Едната се беше запушила, затова изградихме нов съдов път, за да възстановим кръвоснабдяването", разказа тя.

122 пациенти са посетили профилактичните прегледи през декември, като над 70% от тях са жени. 32-ма души са насочени за прием в болница.

Заради големия интерес Клиниката по съдова хирургия взе решение да продължи кампанията и през януари. За преглед и съдово изследване с доплер могат да се запишат хора с висок риск от атеросклероза – пушачи, диабетици, хора с наднормено тегло, високо кръвно налягане, повишен лош холестерол и триглицериди, с фамилна обремененост, чест прием на алкохол и възраст над 45 години. Някои обезпокояващи симптоми също могат да бъдат знак за атеросклероза: замайване и шум в ушите, нарушено равновесие при покой или ходене, изтръпване на крайниците, мускулна слабост, болка в седалищна, бедрена и/или подбедрена мускулатура при вървене, студени крайници и мускулни крампи.

Задължително е записване на час на тел. 0879357681. Телефонът е активен от 9 до 16 ч. в работни дни. Часовете са ограничени и се дават до изчерпване, като след запълването им линията ще бъде затворена.  Направление от личен лекар не е необходимо. Прегледите се провеждат в кабинет 209 във Втора база на Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ Бургас (до Инфекциозно отделение) от 12 до 16 ч. всеки делничен ден.

Всеки пациент ще получи обективна информация и оценка на периферната артериалната система и навременна диагностика при наличие на заболявания. Прегледите ще се провеждат от екипа на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас: проф.д-р Валентин Василев, д-р Огнян Матков, д-р Ивайло Хаджиев, д-р Радослав Шишков, д-р Христо Хлебаров, д-р Майя Стоянова. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега