Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бюджет 2024 г. приет окончателно в комисия

Бюджет 2024 г. приет окончателно в комисия

След като вчера депутатите приеха бюджетите на Здравната каса и Общественото осигуряване, за днес останаха проектите на общините. Те бяха одобрени бързо и без дебати. Очакванията са Държавният бюджет да бъде одобрен до края на годината

Извънредно заседание на бюджетната комисия в Народното събрание днес. След като вчера депутатите приеха бюджетите на Здравната каса и Общественото осигуряване, за днес останаха проектите на общините. Те бяха одобрени бързо и без дебати. Очакванията са Държавният бюджет да бъде одобрен до края на годината.

Над 1600 общински проекта влизат в бюджета за догодина. Списъкът беше гласуван от ресорната парламентарна комисия. За първи път в най-важния финансов закон се разписват ред по ред заявките на местната власт, като те надхвърлят значително заложения от финансовото министерство 1 милиард лева. Проектите ще се изпълняват в следващите 3 години. На всеки 3 месеца ще могат да се добавят нови.

"Безпрецедентно е за бюджета на страната от 1990 година насам да има такава програма. Нито един проект не беше върнат, програмата е отворена за 3 корекции. Има автоматизъм на сключване на договорите. Никой никъде няма да взима решение дали един проект да бъде финансиран или не", заяви Йордан Цонев, председател на Комисията по бюджет и финанси.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега