Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чакаме първия медицински хеликоптер на 31 януари

Чакаме първия медицински хеликоптер на 31 януари

На 31 януари, при добри метеорологични условия, в България ще пристигне първият медицински хеликоптер.

На 31 януари, при добри метеорологични условия, в България ще пристигне първият медицински хеликоптер. Това обяви пред БНР министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

"Вече сме почти на финала тази система да започне да работи и тя да бъде изградена в България по стандартите, които са приложими в Европа и света. В петък вечерта получихме официално потвърждение от производителя, че хеликоптерът ще прелети на 31 януари. На 29-ти ще направи последния тестов полет в Италия, заедно с български екипаж на борда. На 31-ви трябва да пристигне в България. Прелитането на хеликоптера от Италия се нуждае от добра метеорологична обстановка. Колегите от Италия следи обстановката и уверява, че дългосрочната прогноза е добра и има предпоставки да бъде извършен полетът в края на януари".

По думите му пилотите, които ще летят на този хеликоптер, трябва да направят определени часове на него. Така че от следващия ден тези процедури ще започнат да действат и хеликоптерът ще започне да изпълнява необходимите полети. Общата бройка на хеликоптерите по този проект ще бъде 8, посочи министърът. По думите му през 2024 г. България ще придобие 3 от тях - един в края на януари, втори в края на юни и третият - през декември. През 2025 и 2026 г. ще дойдат и останалите, добави той.Застраховката за тази година е осигурена, обяви също Гвоздейков. В момента се работи по осигуряване на застраховка за 2-рия хеликоптер. 

"Организирали сме процес по създаване на временни оперативни бази", каза той. И уточни, че първата, която е на територията на София, вече е оборудвана и разполага с всички компоненти. Долна Митрополия ще приюти втория хеликоптер, а третият ще отиде в Сливен. Утре ще открием летателната площадка на болница "Св. Анна", добави транспортният министър. По думите му процесът върви в добри темпове. Той увери, че забавяне няма да има. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега