Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цанко Цанков подгони нов рекорд, ще опита да плува 12 часа без прекъсване в басейн

Цанко Цанков подгони нов рекорд, ще опита да плува 12 часа без прекъсване в басейн

Можете да гледате опита му на 22 август в басейн "Флора".

През август бургаският плувец Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. Събитието ще се състои в плувен комплекс "Флора" - Бургас. 

В цялата история на българското състезателно плуване и маратонското ни плуване, към настоящия момент няма регистриран опит за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн, нито реализиран успешен такъв. Тъй като мероприятието ще бъде извършено за първи път в България, при успешна реализация то ще стане част от българската и бургаска плувна история. 

Европейският и Световен рекорд за 12-часово скоростно плуване без прекъсване в 50-метров басейн е 41 200 метра и принадлежи на състезателя Мартин Стрел (Словения). Поставен е на 07.10.1998 година в гр. Женева (Швейцария). 

Началото на преплуването ще бъде дадено точно в 7 ч. и 30 мин. сутринта на 22 август. То ще бъде извършено в съответствие с правилника на FINA (Световната Федерация по плувни спортове) и LEN (Европейска Федерация по плувни спортове). 

За допълнителна атрактивност на събитието, ще бъдат изпратени покани до всички бургаски клубове, които имат желание, да включат свои деца и картотекирани състезатели над 10-годишна възраст. Децата ще плуват паралелно с Цанко във всички останали коридори на басейна. 

Входът на басейн "Флора" ще бъде свободен в този ден за зрители, спортисти, родители, представители на медиите, официални лица и любители на плувните спортове. 

Краят на мероприятието ще бъде даден точно в 19 ч. и 30 мин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега