Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цанко Цанков поиска незабавни оставки по високите етажи в плуването

Цанко Цанков поиска незабавни оставки по високите етажи в плуването

Бургазлията Цанко Цанков взе отношение по огромния допинг скандал в националния отбор по плуване, който се разрази в последните 10-ина дни

Бургазлията Цанко Цанков взе отношение по огромния допинг скандал в националния отбор по плуване, който се разрази в последните 10-ина дни. 33-годишният Цанков, който през миналото лято подобри световния рекорд за 12-часово плуване в 50-метров басейн е категоричен, че ръководството на родната федерация по плувни спортове, заедно с главния треньор и доктора на националния отбор, трябва да подадат оставки. 

Ето каквo написа Цанков в профила си във „Фейсбук“: 

"Следя отблизо развитието на допинг скандала, който вече от близо седмица тресе нашия спорт. Трите положителни проби на състезатели от българския национален отбор, хвърлят тежко и голямо петно върху българското плуване. Веднага след оповестяването на положителните резултати, аз очаквах бързи и решителни действия и поемане на отговорност от страна на ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, треньорския и медицински щаб, които се изразяват в незабавно подаване на оставки и оттегляне от заеманите длъжности.

Въпреки това, всички станахме свидетели на опитите на ръководството и на Главния треньор да бъде хвърлена цялата вина за случилото се на състезателите, както и избягването на каквато и да е отговорност. Така или иначе, бяха засегнати въпросите за морала, за методите и средствата, които се използват от много години в Националния отбор, и които са ми много добре известни, тъй като съм бил част от тази система. Подкрепям казаното от Екатерина Аврамова, с която сме тренирали заедно през този период и поздравявам Нина Рангелова, Антъни Иванов, както и Диана Петкова за смелостта да споделят техните позиции.Именно на днешния ден трябва да си спомним, че Свободата и просперитета не идват даром - за тях трябва да се воюва! 

Призовавам ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, заедно с Главния треньор - г-н Кристиян Минковски и доктора на Националния отбор да поемат цялата отговорност  и да се оттеглят от заеманите длъжности. Дошло е времето Българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора, които милеят за неговото развитие и поставят националните ни цели и интереси над личното си его! Призовавам и мисля, че е крайно време, другите отговорни фактори, както и многобройните плувни клубове, които представляват плувната общност в страната, категорично да вземат отношение по този въпрос."

Преди два дни масови оставки поиска и родният национал Антъни Иванов, който от години се подготвя в САЩ.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега