Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цанко Цанков ще бъде специален гост на първото издание на плувния маратон в Царево

Цанко Цанков ще бъде специален гост на първото издание на плувния маратон в Царево

Участието е безплатно.

Община Царево подготвя за своите жители и гости едно чудесно спортно събитие, което ще обхване дните от 12 до 14 юли (петък, събота и неделя). В тези дни градът ще бъде домакин на Царево спортува 2024! 

Организаторите са подготвили плувен маратон, бягане (под егидата на 5kmrun), турнир по плажен волейбол, велообиколка на региона, зумба парти на плажа, аква зумба, каланетика, йога за деца и възрастни, турнир по мини голф и активности в Адвенчър парк! Сред коронните събития в програмата безспорно ще бъде първото издание на Плувен маратон Царево, което ще се проведе на 13 юли 2024 г., събота! 

За да придобие събитието истински цялостен облик, организаторите са подготвили страхотна изненада – в  навечерието на плувния маратон – 12 юли, петък от 20:30 ч. на Морска сцена, Царево Ви очаква прожекция на новия филм за подвига на плувецът Цанко Цанков във водите на Тихия океан и преплуването на Протока Кук – един от седемте най-трудни плувни маратона в света, част от веригата Ocean7. 

Филмът „Шампионът на Тихия океан“ е истинско доказателство за силата на българския дух, волята и желанието за победа! Непосредствено преди прожекцията, от 19:30 ч. пък децата на Царево от клубовете по карате и зумба ще направят демонстрация на своите умения. Събота сутринта е отредена на плувците – сборния пункт на Плувния маратон ще започне в 7:30 ч. до кораб Робинзон на Пристанище „Мичурин“. Там състезателите ще преминат инструктаж, преглед на здравословното състояние и регистрация. Час по-късно, в 8:30, кораб Робинзон ще отплава към точката на старта. 

Плуването ще бъде в права линия към брега, а финалът – на плаж Понтона. Медали очакват всички преплували дистанцията, а за първите трима мъже и жени е предвиден награден фонд. Парични награди очакват и най-младия и най-възрастен участник, както и най-добре представилия се плувец от община Царево!

Можете да се запишете предварително онлайн - тук, или по телефона – 0590 5 50 35. Ще имате възможност да участвате и без предварителна заявка, но чрез предварителното записване, отделяйки само минутка, помагате на организаторите.

Участието е безплатно! Плувен маратон Царево е част от Царево спортува 2024!



Община Царево подготвя за своите жители и гости едно чудесно спортно събитие, което ще обхване дните от 12 до 14 юли (петък, събота и неделя). В тези дни освен плувният маратон, за който вече Ви разказахме, ще се проведат още редица активности, които да зарадват и раздвижат жителите и гостите на цялата община! 

Петък

Първото събитие на Царево спортува през тази година ще бъде велообиколката на региона, водачи на която ще бъдат Вело Царево. Датата е 12 юли 2024 г. /петък/,  начален час – 08:30 ч., сборен пункт - градски площад Царево. Изненада и за малчуганите – турнир по мини голф ще се проведе от 16:00 ч. в петъчния ден в Морската градина в Царево. Домакини са Мини голф Царево, а децата ги очакват лакомства, нови приятели и забавления!

От 19:30 ч. на Морска сцена Царево ще се проведе демонстрация от децата на Царево – възпитаниците на клубa по карате Спортен клуб “Будошин” и на Спортен клуб “Sunshines” ще представят своите умения.Веднага след това, от 20:30 ч. ще се проведе прожекцията на новия филм за подвига на плувецът Цанко Цанков във водите на Тихия океан – „Шампионът на Тихия океан“ и преплуването на Протока Кук – един от седемте най-трудни плувни маратона в света, част от веригата  Ocean7. Филмът е истинско доказателство за силата на българския дух, волята и желанието за победа!


Събота

Денят ще стартира с очаквания от мнозина плувци – професионалисти и любители Плувен маратон Царево. Маратонът се провежда за първи път край бреговете на град Царево, но организаторите са се постарали да подготвят едно наистина прекрасно събитие. Повече информация за Плувен маратон Царево – тук.Каланетиката също намира място в програмата на Царево спортува – от 09:00 ч. в събота, 13 юли 2024 г., инструкторът Славина Кенова ще проведе открита тренировка в реновирания двор на СУ Никола Й. Вапцаров в гр. Царево. 

През съботния ден ще стартира и турнир по плажен волейбол, мястото е плаж Нестинарка. Записване и подготовка на схемата за турнира ще се направи между 09:00 и 10:00 ч. Старт на срещите от 10:00 ч. 

Турнирът ще се играе по схема в два дни, като на втория ден на турнира - неделя ще бъдат финалите. И в това съревнование награден фонд очаква класираните на първо, второ и трето място отбори, както и медали за всички участници.  

Още нещо интересно очаква Царево в събота – Аква зумба с Мария Аврамова от 11:00 ч. в басейна на хотел The Lodge!Плаж Нестинарка се очертава като една „гореща точка“ по време на Царево спортува, защото след турнира по плажен волейбол, там започва „Зумба парти на плажа“ – очакват Ви зумба, забавление и много настроение, за което ще се погрижат Мария Аврамова и Ива Петрова – зумба инструктори с богат опит и умение да създадат страхотна атмосфера и невероятна енергия! 


Неделя 

Морската сцена в Царево безспорно е едно прекрасно място, кой обаче казва че сцената може да се използва само за концерти и представления? Неделната сутрин на третия ден от Царево спортува ще започне с йога практика за възрастни и то на брега на морето. Йога сесията ще бъде водена от д-р Мариян Иванов на едно наистина притегателно място. Началото ѝ ще бъде от 08:00 ч. В неделната сутрин Царево спортува подготвя още нещо ново – в града ще се проведе 5KM RUN Царево, бягане на дистанция 5 км, като бягането се провежда под егидата на 5kmrun България – свободно, но организирано бягане, подходящо за всеки, независимо от пол и възраст. 

Трасето е с изцяло твърда настилка, по което няма да изгубите морето от поглед за повече от минута. Записването ще бъде от 08:30 ч., а стартът от 09:00 ч., старт и финал ще бъдат на алеята над Централен плаж. Медали очакват всички участници, а чрез томбола, независимо от класирането ще бъдат разпределени и награди. В морската градина в Царево от 09:30 ч. ще се проведе още една йога практика, този път за деца. Тя ще бъде водена от д-р Румяна Георгиева. Последната активност на Царево спортува ще бъдат приключенията в Xchallenge Park в Царево. 

Паркът предлага много възможности за скейт, кънки, скутер, въжена градина и други. Чудесно място, което да посетите с Вашите деца!


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега