Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Царево отбеляза днес своя градски празник /Видео и снимки/

Царево отбеляза днес своя градски празник /Видео и снимки/

Празничната програма продължи с официалното награждаване на всички участвали активно в преодоляването на бедствието, сполетяло общината на 5-ти септември тази година.

Царево посрещна своя празник - Никулден. Денят започна с празничната Света литургия, в двете църкви на града. Бе раздаден и рибен курбан за здраве за всички жители и гости. На пристанище „Мичурин“, Духов оркестър "Царево" поздравиха с музикален поздрав. Отец Стоян произнесе молитва за благоденствие и благополучие и отдадохме почит на загиналите моряци и рибари с хвърляне на венци и цветя във водите на Черно море. Икона на Св. Николай Чудотворец беше подарена от проф. Иван Гаврилов на рибарите от община Царево, да ги закриля и да носи укпехи. На празника присъстваха кметът на Община Царево Марин Киров, Председателят на ОбС Царево г-жа Таня Янчева, зам. – кметовете г-н Диханов и г-н Стоянов, г-жа Мария Конярова – секретар на общината, представители на общинска администрация Царево, жители и гости на морското градче.








Празничната програма продължи с официалното награждаване на всички участвали активно в преодоляването на бедствието, сполетяло общината на 5-ти септември тази година. 










"Тази година сме решили да наградим достойни за нас представители на институциите в град Царево. Това е обществено признание към тях. Първо, задочно искам да благодаря на техните ръководители – директорите на дирекции от град Бургас, които бяха с нас неотлъчно по време на бедствието. Сега ще наградим представителите на институциите, които бяха заедно с нас - общинската администрация, в деня на бедствието, в дните на безсъние след него и са сега с нас, когато трябва да се възстановяваме от щетите", коментира кметът Марин Киров.Сред наградените бяха главен инспектор Димитър Чолаков - началник на РУ полиция в Царево, гл. инспектор инж. Кирил Киряков - ПБЗН, гл. инспектор Румен Пулев - Гранична полиция, доброволци от БЧК, начело с Мима Костадинова и др. По думите на кмета, "по време на бедствието се е видяло ясно, че службите за сигурност, службите от сферата на пожарната безопасност и гранична полиция, действително са били на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата". 






"Благодаря ви от името на Общината и на гражданите! Откакто съм се завърнал в град Царево, професионалният ми път мина през три сериозни кризи – ковид кризата, бежанската криза от Украйна и бедствието. Неотлъчно до нас бяхте Вие и доброволците от БЧК, затова следващата грамота е за г-жа Мима Костадинова. Благодаря ви! Последните три грамоти не са по важност. Те също са свързани с хора, които помогнаха много по време на бедствието, някои станаха медийни звезди, но главно са свързани с една традиция, която аз лично наблюдавам, че тези хора възродиха в град Царево, а именно така наречените „пеши патрули“ на полицията. Това са хора, които помагаха при бедствието, но които ежедневно виждам по улицата да патрулират сред нас. Мисля, че тази функция на полицията е изключително важна, затова тук, един по един да се качат на сцената – ст. инспектор Петър Янчев, г-жа Стефка Колева - полицейски инсп. към РУ на МВР Царево, и г-н Румен Колев - младши авто контрольор към РУ. Тези грамоти и награди са символни, те не изчерпват в никакъв случай състава на хората, които са участвали по време на бедствието. Аз знам имената на други полицаи, като Стефан Дикамов, Георги Панайотов, които бяха в деня на бедствието. Други хора от Гранична полиция, други пожарникари, но вие като представители на тези институции, носете славата и честта на пагона и да не забравяме, че чара на едно малко място като Царево се състои именно в това, че ние сме една малка общност, в която всички се познаваме и си дължим грижа един на друг. Благодаря ви!", коментира още кметът Киров.








Кметът пожела на всички граждани на общината най-вече здраве. "Пожелавам да сме справедливи и целомъдрени, като светеца, да си помагаме и да бъдем заедно", допълни Киров.
 

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 6 декември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега