Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Царево почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин

Царево почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин

В церемонията се включиха кметът Марин Киров, ръководството на общината, представители на общинска администрация Царево, представители на Тракийски културен клуб Св. Св. Константин и Елена жители и гости на града.

Царево отбеляза 26 март - Денят на Тракия и 111 години от превземането на Одринската крепост. Под съпровода на духова музика, в памет на загиналите българи от Тракия във войните за свобода и независимост на България, се поднесоха цветя пред паметника на Георги Кондолов. В церемонията се включиха кметът Марин Киров, ръководството на общината, представители на общинска администрация Царево, представители на Тракийски културен клуб Св. Св. Константин и Елена жители и гости на града.




"Не забравяме, но не отмъщаваме е нашият девиз, девизът на тракийци.Днес честваме Освобождението на Тракия и почитаме всички борци за свобода и тракийски бежанци, от чиито семейства произхождаме.Представяте ли си? Да вкусиш свободата, години след Освобождението? Но и през годините да си принуден да напуснеш родното си място и без нищо да се преместиш в днешните ни градове и села и да градиш от нулата. Това е една особена сила, вяра и устойчивост, която всички ние сме наследили.  Горди сме, че сме тракийци!" заяви кметът Марин Киров.




По време на мероприята бе представен музикално-поетичен спектакъл „Корен и дух“ на клубовете по интереси при СУ „Н.Й.Вапцаров“ – „Рицари на словото“ с ръководител Донка Прокопова и „Аз обичам България“ с ръководител Яна Кирязова. Малчуганите от ДГ „Ален мак“ - IV та подготвителна група „СЛЪНЦЕ“ към школата по народни танци „БГ ДЕНС ДИМИТРОВИ“ и децата от IV та подготвителна група „ПЧЕЛИЧКА“ зарадваха присъстващите със своите песни и танци. В програмата участие взе и детски танцов ансамбъл “Иглика”, който завладя публиката с народни танци, под ръководството на Дамян Дамянов.







Припомняме, че община Царево стартира инициатива по изграждане на паметни плочи на Капитан Петко войвода и борците за освобождение на Тракия, на Васил Левски и Христо Ботев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега