Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цената на синьото гориво пада с 0,67% от октомври

Цената на синьото гориво пада с 0,67% от октомври

Цената на природния газ ще се понижи с 0,67 % от началото на октомври, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Цената на природния газ ще се понижи с 0,67 % от началото на октомври, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Той потвърди, че държавното дружество "Булгаргаз" има около 250 млн. лв. недовзет приход за предишни тримесечия, защото е продавал газ на по-ниски цени, отколкото е купувал, но на този етап компенсирането на дружеството ще се отложи. 

На днешното открито заседание на регулатора представител на ръководството на „Булгаргаз“ съобщи, че ако не бъдат подписани новите договори с Русия в средата на ноември, има реална опасност от недостиг на природен газ през първото тримесечие на 2013 г.

Това ще наложи използването на запасите от хранилището в Чирен в месеците до края на тази година. В газохранилището ни в Чирен в момента има 380 млн. куб. метра газ. До края на годината ще бъдат използвани 210 млн. куб. метра от тях. Поради това се очаква недостиг на запас от газ в хранилището, но според Семерджиев това няма да представлява проблем, след като бъдат подписани новите договори за доставка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега