Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черно море и неговите обитатели

Черно море и неговите обитатели

Черно море е едно от най-забележителните изолирани морета в света. То се намира на границата на два континента – Европа и Азия. По бреговете му са разположени шест държави и живеят над 16 милиона души.

Черно море е едно от най-забележителните изолирани морета в света. То се намира на границата на два континента – Европа и Азия. По бреговете му са разположени шест държави и живеят над 16 милиона души. За всички тези хора морето е част от дома им, а никой не желае да гледа как домът му се замърсява, как брегът от дюни и плажове се превръща в бетонна джунгла и как се унищожават природните забележителности.

Всички ние искаме море с чисти води и много обитатели, красиви плажове и спокойствие на тях. Затова на 31.10.1996 година правителствата на Черноморските държави подписват Стратегически план за действие за възстановяване и защита на Черно море. Този ден е обявен за Международен ден на Черно море.

По този повод и този вторник (31 октомври) Ви каним в Етнографския музей на ул. „Славянска" № 69 от 17:30 ч. на лекция от музейно-образователната програма на Регионален исторически музей Бургас "Опознай Бургас и Бургаския край". Лекцията ще ви запознае с любопитни факти за нашето Черно море и неговите обитатели. Ще научите основните му характеристики, като по-слаба соленост, наличие на слой от сероводород, който е лишен от живот и др, и как тези особености са се отразили на неговите обитатели.

Заедно ще си отговорим на въпроса дали в нашето море се срещат отровни риби, колко е „опасна" черноморската акула, защо калканът е плосък, а морската лястовица риба ли е или птица.Таксата за посещение за възрастен е 5 лв., за учащи и пенсионери - 3 лв. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега