Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черноморец поиска оставката на Боби Михайлов

Черноморец поиска оставката на Боби Михайлов

На днешната извънредна пресконференция, ръководството на бургаския клуб поиска оставката на президента на БФС, заради системно погазване на интересите на „Черноморец-Бургас“.

На днешната извънредна пресконференция, ръководството на бургаския клуб поиска оставката на президента на БФС, заради системно погазване на интересите на „Черноморец-Бургас“. На срещата присъстваха Прокуриста на клуба Пламен Киряков, Старши треньорът Димитър Димитров и адвокатът на клуба Кери Богоева.

„Ръководството на ПСФК „Черноморец-Бургас“ настоява президентът на БФС - Борислав Михайлов да подаде незабавно оставката си, поради невъзможността да се справя с управлението на БФС, съобразно с действащите нормативни актове“, заяви Киряков. Изпълнителният директор на клуба продължи:

„Случаите, в които пряко е засегнат ПСФК „Черноморец-Бургас“ са 3: Първият е с промяната на регламента на финала за купа България. Вторият е случаят „Анисе“ и третият е т.нар. случай „Платини“ - с неправомерното издаване на лиценз на ЦСКА за участие в първенствата и турнирите, в продължение на 3 години, при неизпълнение на задълженията по трансферния договор на Платини. Първата причина, която бе изтъкната бе пренареждането на участниците за участие в европейските турнири. Съобразно с действащите наредби за първенствата и турнирите, в Лига Европа участва клубът, който е класиран на най-предно място в класирането на шампионата на страната, след всички клубове, които са се класирали за Лига Европа. Без да има промяна в приетата от изпълкома наредба, с едно неподписано писмо от сочените като негови автори лица, за които пък не е ясно в какво качество изменят регламента, още повече година по-късно след приемането на наредбата от ИК, се прави промяна в регламента за участие в европейските турнири.

„По този случай ние сме твърдо убедени, че сме в правото си и ще заведем съдебни дела срещу БФС, като ще търсим имуществена отговорност от централата” заяви Киряков. Вторият случай, дал основание за исканата оставка, който придоби скандална известност, е казуса „Анисе”. На 31.01.2012 година БФС излезе със становище, че договорът на Анисе е прекратен без основателна спортна причина. От спортно-техническата комисия е взето становище, което твърди, че който и клуб да сключи договор с него, ще бъде санкциониран.

Потвърждава се позицията, която и клуба имаше, че договорът е прекратен без основателна причина и следва да се приложи разпоредбата на член 45-ти, алинея 2-ра от Правилника за статут на трансфера на играчите на БФС, който създава презумция, че футболният клуб, т.е. „ЦСКА“, сключил договор с футболист, който е прекратил договора си без основателна причина, следва да понесе за това спортна санкция. Санкцията е конкретно определена: Забрана за картотекиране за един трансферен период. Още повече в член 42-ри от същия правилник е предвидена санкция и за футболиста, който трябва да понесе спортна санкция – да бъде лишен от състезателни права за определен период.

Третият случай е отново скандално известен – „Платини”, и по-конкретно лицензирането на „ЦСКА“ при наличие на задължения. От Лицензионната комисия на БФС са нарушени правилата за национално клубно лицензиране на УЕФА. ПСФК “Черноморец-Бургас” ще поискаме от УЕФА да бъде разгледана работата на лицензионната комисия в последните 3 години и ако бъдат установени нарушения, в които ръководството на клуба не се съмнява, да бъде отнет лиценза и, т.е. правото на Комисията да лицензира българските отбори. „Предпочитаме контролът да бъде осъществяван директно от комисията в УЕФА, защото това, което прави БФС и комисиите е реално да узаконява беззаконията“, с това завърши изпълнителният директор на бургаския клуб.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега