Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Червеният код за р. Тунджа остава в сила

Червеният код за р. Тунджа остава в сила

Остава в сила червеният код - тревога за р. Тунджа. От МОСВ предупреждават, че особено внимание трябва да се обърне на Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, където в резултат на оттичането на реката към нейното устие и наложилото се изпускане на води от язовир "Жребчево", се очаква нова вълна (около 30 см), като в Ямбол максималните критични нива ще бъдат достигнати днес, а в Елхово утре.

Остава в сила червеният код - тревога за р. Тунджа. От МОСВ предупреждават, че особено внимание трябва да се обърне на Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, където в резултат на оттичането на реката към нейното устие и наложилото се изпускане на води от язовир "Жребчево", се очаква нова вълна (около 30 см), като в Ямбол максималните критични нива ще бъдат достигнати днес, а в Елхово утре.В Елхово съществува реална опасност да бъдат залети ниските части на града, земеделските площи и спортните площадки около реката.

По данни и прогнози на НИМХ днес ще вали в цялата страна. По-значителни ще са валежите в Централна България. Очакваните количества в Източна и Западна България ще са 3-10 л/кв.м, в югозападните райони до 15 л/кв.м, в Централна България - 10-25л/кв.м.През нощта срещу неделя повече ще вали в източната половина от страната – между 5-15 л/кв.м, в западната количествата ще са от 0-1 л/кв.м до 7-8 л/кв.м.В неделя също ще превалява, но по-слабо, ще има нови количества валежи в Югозападна България - 3-10 л/кв.м, в останалата част от страната - 0-5 л/кв.м.

На база прогнозираните валежи днес се очакват известни повишения на речните нива в Югозападна и Централна България в Дунавския басейн – водосборите на реките Янтра – долно течение; Русенски Лом – долно течение.В Черноморския басейн – водосборите на реките Добруджанските реки; Провадийска – долно течение; Камчия – средно и долно течение; Луда Камчия – средно и долно течение; Двойница; Айтоска; Ахелой; Средецка – горно течение; Факийска – целия водосбор.

В Източнобеломорския басейн – водосборите на реките Тунджа; Марица – постенно ще продължи да се понижава.В Западнобеломорския басейн – водосборите на реките Места – целия басейн; Струма – целия басейн.Възможни са внезапни наводнения. Оперативното звено към МОСВ продължава да е активирано.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега