Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четири съдебни институции от Бургас ще обучават младежи в правна грамотност

Четири съдебни институции от Бургас ще обучават младежи в правна грамотност

Новост в програмата през тази година е включването на темата за медиацията, като способ за извънсъдебно разрешаване на спорове.

Четири съдебни институции от Бургас ще работят съвместно по обучение на младите хора в правна грамотност. В Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2017/2018 година ще се включат и Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Районен съд и Районнапрокуратура – Бургас.

Лектори от четирите институции, ще изнасят открити уроци пред млади хора от 5 бургаски гимназии -ПМГ „Акад. Н. Обрешков“; ПГСАГ „Кольо Фичето“; ПГЧЕ „В. Левски“; Английската иНемска гимназии. Окръжните и районни магистрати и прокурори ще представят темитеза функциите на съдебната власт и структура на съдебната система; представянена професиите съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута намагистратите; как може да защитим правата си чрез съдебните институции; как дасе предпазим да не станем жертва на престъпления; превенцията срещу употреба нанаркотични вещества и престъпления, извършвани от наркозависими лица; домашнотонасилие над малолетни и непълнолетни и мерките за защита на правата нажертвите; децата и кибер – престъпленията; хулиганските прояви на непълнолетнилица и последици; детското насилие.

Новост в програмата през тази година евключването на темата за медиацията, като способ за извънсъдебно разрешаване наспорове в образователния цикъл. Тя ще бъде представяна от медиатори към Центърапо медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд – Бургас.

Група ученици от Немска езикова гимназия „Гьоте“ вече присъствахана наказателно дело на Районен съд – Бургас. Идеята на педагога, КрасимираНиколова, е часовете на учениците по „Свят и личност“ да преминават впрактически занятия, днес с опознаване на съдебната система и принципите наводене на дела. В края на заседанието, съдията – докладчик и административенръководител на съдебната инстанция, Яна Колева, разясни същността на делото исъдебната процедура, по която се води.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега