Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Четирима задържани при спецоперация срещу кражбата на автомобили в столицата

Четирима задържани при спецоперация срещу кражбата на автомобили в столицата

В момент на разфасоване на лек автомобил е задържана група от четирима мъже, известни на МВР с множество криминалистически регистрации.

Четирима мъже са задържаните при спецоперация срещу кражбaта на автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Групата е заловена в момент на разфасоване на лек автомобил.

Операцията, реализирана от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“  и техни колеги от „Специализирани полицейски сили“ – СДВР, е проведена на 5 ноември т.г. Действията са предприети след осъществено професионално няколкомесечно наблюдение, в резултат на което, в момент на разглобяване на лек автомобил висок клас, произведен през 2021 г.., са задържани четирима мъже на възраст между 37 и 54 години, известни на органите на реда. Сигналът за извършеното престъпление на територията на София е подаден същия ден, часове по-рано. Установено е, че  престъпната група основно е извършвала кражба на автомобили, производство до 3 години, наела е хале, където укривала и разглобявала колите за продажба на авточасти.


Снимка: МВР

Двама от задържаните са сред знаковите фигури в този вид престъпления, като за единия от тях това е третото поред задържане в рамките на няколко месеца. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура двама са задържани за срок до 72 часа, а на другите двама е наложена мярка „парична гаранция“.


Снимка: МВР

Подробности за предприетите професионални действия даде началникът на сектор „Престъпления свързани с МПС“ главен инспектор Николай Пелтеков. Той уточни, че  проведената успешна полицейска операция срещу противозаконно отнемане на автомобили. е втората в рамките на месец. Той посочи, че през 2023 г. се забелязва значителен спад при кражбите на автомобили.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега