Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цигарите стигат 10 лева до 3 години

Цигарите стигат 10 лева до 3 години

Цената на всички цигари в ЕС да бъде една и съща. За това настоява ЕК, която иска да се хармонизират данъците върху тютюневите изделия в страните членки, пише в. "Стандарт".

Цената на всички цигари в ЕС да бъде една и съща. За това настоява ЕК, която иска да се хармонизират данъците върху тютюневите изделия в страните членки, пише в. "Стандарт". Целта е цигарите ще се продават на една и съща цена. Идеята е да се ограничи контрабандата, а високите цени на цигарите да доведат до намаляване на тютюнопушенето, аргументираха се от комисията.

Предвижда се при подкрепа на мярката тя да влезе в сила от 2014 г. За това обаче е нужно съгласието на всички страни членки. Според изчисленията на експертите новите правила ще доведат до двойно поскъпване на цигарите в новите страни членки, включително и в България. Тоест, ако сега пакетът у нас е около 5 лв., до три години цената му ще стигне 10 лв.

Според еврокомисаря Ласло Ковач, отговарящ за данъците, целта е да се намалят различията в цените на цигарите в ЕС, което ще пресече незаконната търговия с тях.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега