Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чуков: Германия облекчи придобиването на гражданство, докато ние се борим с мигрантския натиск

Чуков: Германия облекчи придобиването на гражданство, докато ние се борим с мигрантския натиск

Той изтъкна противоречивото мнение на нидерланските и на австрийските специалисти за мигрантските потоци, които минават през страната ни.

Докато в България отчитаме повишен мигрантски натиск Германия промени законите си за по-лесно придобиване на германско гражданство. „На тях им трябват 400 000 работника годишно, за да се върнат в добрия икономически растеж”. Това заяви арабистът Владимир Чуков в предаването „Твоят ден”.

Той изтъкна противоречивото мнение на нидерланските и на австрийските специалисти за мигрантските потоци, които минават през страната ни. Едните изтъкват човешките права на мигрантите, които незаконно навлизат в страната ни и убиват гранични полицаи, другите твърдят, че границата ни е недостатъчно защитена.

За това как се възприемат страните от бившия Източен блок, арабистът даде ясен пример. „България и Румъния се водят държави на втора скорост в Европа. На заседанието на френския президент Макрон с европейските посланици той инстинктивно сравни България и Румъния с Нигер. Инстинктивно му идва в съзнанието, че това са болните държави. Това е въпрос на доверие, геополитика”, обясни Чуков.

Относно шансовете на България да бъде приета в Шенген анализаторът обясни геополитическите интереси както на страната ни, така и на Румъния. „Атина или Пирея е потенциалната врата за навлизане на китайски стоки в Европа, 51% от пристанището в Пирея е китайска собственост. При посещението на индийския премиер гръцкия му колега Мицотакис му заяви, че Гърция ще бъде вратата за индийските стоки към Европа. Това е геоикономически интерес, който се връзва с интереса за членството на България и Румъния в Шенген”, обясни анализаторът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега