Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чужденците с временна закрила могат да подновят регистрационнте си карти

Чужденците с временна закрила могат да подновят регистрационнте си карти

Срокът на регистрационните карти, валидни до 04.03.2024 г., може да бъде продължен, както след, така и преди тази дата, по искане на разселеното лице.

Във връзка с Решение на Министерски съвет - № 54 от 25 януари 2024 г., с което срока на действие на временната закрила в Република България е удължен до 04.03.2025 г., от МВР информират, че всички издадени регистрационни карти на чужденци с предоставена временна закрила в Република България към настоящия момент са със срок на валидност до 04.03.2024 г. Същите следва да бъдат продължени/подновени след заявено желание от разселеното лице с предоставена временна закрила, което е нейн титуляр.

Срокът на регистрационните карти, валидни до 04.03.2024 г., може да бъде продължен, както след, така и преди тази дата, по искане на разселеното лице.

Пререгистрацията на лицата, които притежават регистрационни карти за временна закрила се осъществява до 31.03.2024 г. в пунктовете на МВР и в центровете на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) в страната. В случай, че чужденецът заяви желанието си да продължи регистрационната си карта след 31.03.2024 г., той може да подаде заявление само в някое от териториалните поделения на ДАБ. 

Поради това на територията на ОДМВР - Бургас украинските граждани, притежаващи регистрационни карти за временна закрила, валидни до 04.03.2024 г., могат да поискат удължаване на срока им до 31.03.2024 г. в следните пунктове на територията на Бургаска област : Първо Районно управление – Бургас и Районни управления Несебър, Созопол, Поморие и Царево. 

Лицата следва да представят валиден паспорт и валидна регистрационна карта, в която ще бъде отразено удължаването на срока до 04.03.2025 г. Датата ще бъде дописана ръчно от служителя на МВР след отразяване на промените в специализираната информационна система.

В случай, че регистрационната карта е била ламинирана от притежателя й, на лицето ще бъде издадена нова, която не се ламинира.

От особенна важност е фактът, че за пререгистрацията има достатъчно време, предвидено така че притежателите на регистрационни карти да не се струпват и образуват опашки пред полицейските пунктове.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега