Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветанов: Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина

Цветанов: Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.  

"Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група. От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.  Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик. Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", коментира за изданието Цветанов.

Припомняме, че при международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд. Вчера у нас пък бяха задържани трима души.

Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика. Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба, а третият е собственикът на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев. Вчера стана ясно и че задържаният кораб до преди няколко месеца се е казвал "Бургас 3". По време на последния му рейс, преди арестуването, името му е било сменено на "Свети Николай" поради финансови затруднения и за да се гарантира безпрепятственото връщане на кораба в България, коментират работещи във фирмата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега