Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветанов: Никола Филчев е заподозрян за две убийства

Цветанов: Никола Филчев е заподозрян за две убийства

Бившият Главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян за две убийства през 2000 и 2002г. Това заяви вътрешният министър в Цветан Цветанов в сутрешния блок на ТВ7.

Бившият Главен прокурор на България Никола Филчев е заподозрян за две убийства през 2000 и 2002г. Това заяви вътрешният министър в Цветан Цветанов в сутрешния блок на ТВ7. Според него се работи по версията, че Филчев е поръчал убийствата на Алексей Петров. Бившият служител на ДАНС беше пуснат наскоро под домашен арест, след като изкара близо 8 месеца зад решетките. Обвиненията срещу него бяха за организиране и ръководене на престъпна група. Цветанов обясни, че става дума за убийствата на бившия прокурор Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Убийството на Георгиева е от февруари 2000 г. Алексей Петров да бъде разпитан по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева поиска частният обвинител и граждански ищец по делото адвокат Весела Сотирова в края на септември. Защитникът обясни, че Алексей Петров е бил шеф на Георгиева в периода на убийството. Ямболската адвокатка е работила при Алексей Петров през 1999 година. Вероятно Петров е бил сред първите, които са разбрали за убийството й. Делото за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева е образувано на 28 февруари 2000 г.

Обвинени за престъплението са трима души - Орлин Аврамов, един от собствениците на ямболската винарна "Стара изба" ООД, Димитринка Калайджиева (бивша секретарка на вече покойния прокурор Николай Колев) и нейният съпруг Пламен Калайджиев. Сред обвиняемите е и бившият военен прокурор Николай Колев, но той бе разстрелян насред София от неизвестни убийци на 28 декември 2002 година.

През лятото на 2001 г. при обиск в дома на Орлин Аврамов, разследващите намират в пералнята потник, върху който е открито кърваво петно. ДНК-експертизата показва, че кръвта е на Надежда Георгиева. Орлин Аврамов е заподозрян като физическия убиец на Георгиева. Срещу съпрузите Петър и Димитрина Калайджиеви, които са разпитвани през 2000 г. като свидетелите, видели последни Надежда Георгиева жива, са повдигнати обвинения за съучастие в престъплението.

През декември 2002 г. близо до дома си е надупчен с 10 куршума и прокурора Николай Колев. През последните две години от живота си Николай Колев беше известен като явен противник на главния прокурор Никола Филчев, който го уволни от Върховна административна прокуратура през 2000 г. Преди това Колев беше "дясна ръка" на главния прокурор и както самият той е признавал, е бил изпълнител на част от неговите наказателни акции. Нанка Колева, вдовицата на Николай Колев, от години настоява, че Филчев е поръчал да убият мъжа й, а Петров и Филко Славов (тогавашният шеф на баретите) са организатори и физически извършители. Предполага се, че бившият главен прокурор Никола Филчев сега е при сина си в Швейцария.

 

Източник: Стандарт

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега