Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветанов пристига в Бургас

Цветанов пристига в Бургас

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на 13-та годишна среща на ръководителите на граничните служби на черноморските държави, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на 13-та годишна среща на ръководителите на граничните служби на черноморските държави, съобщиха от пресцентъра на полицията. Международната среща ще се проведе от 12-ти до 14-ти декември в Бургас. На срещата България ще поеме председателството от турската страна. Форумът ще започне на 12 декември в 9.20 часа в хотел „Приморец”.

През месец май 2000 г. в Истанбул е проведена първата среща на ръководителите на граничните служби на черноморските страни. Делегациите на участващите шест държави - България, Румъния, Украйна, Руската Федерация, Грузия и Турция решават срещата да стане ежегодна и да се превърне във форум за развитие на сътрудничество между службите за гранична брегова охрана. Основната цел е да се изгради механизъм за обмяна на опит в името на сигурността в Черноморския регион.

Председателството на Форума е на ротационен принцип за срок от една година. През 2006 г. е подписано многостранно Споразумение за сътрудничество между граничните служби в Черно море, съгласно което страните организират национални координационни центрове на базата на националните служби за гранична охрана съгласно своето националното законодателство. Споразумението определя Черноморския граничен координационен и информационен център в Бургас за постоянно действащ орган за осигуряване на взаимодействието между националните гранични координационни центрове на черноморските държави.

Черноморският граничен координационен и информационен център непрекъснато следи оперативната обстановка, анализира и прогнозира нейното развитие, поддържа база данни за заподозрени кораби и лица. Той координира действията между ръководните и изпълнителни структури при съвместни операции за противодействие на трансграничната престъпност, при търсене и спасяване на бедстващи плавателни и летателни средства и хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега