Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цвятко Георгиев: Бургас не е мутренски град, но има много икономически интереси

Цвятко Георгиев: Бургас не е мутренски град, но има много икономически интереси

Към момента полицията поддържа тезата, че причината за престрелката е възникнал спор заради паркомясто. По думите на Георгиев, е нормално обществото да се съмнява в за истинския повод на инцидента – нормалните хора не уреждат сметките си по този начин.

"По Черноморието и бургаския регион има много икономически интереси и има хора със съмнителни доходи. Полицията не е слаба, но МВР не може да възприема всеки слух и мълва, които се разпространяват сред обществото. Не бих казал, че Бургас е мутренски град. Той се разви много бързо, направиха се много хубави неща и е нормално да има много икономически интереси. Очертава се като добро място за живеене", коментира заместник-министърът на МВР Цвятко Георгиев по повод престрелката в "Слънчев бряг".

Припомняме Ви, че при кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите. Той, от своя страна, бе прострелян с 5 куршума и продължава да бъде в крайно критично състояние. Общо 8 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

Към момента полицията поддържа тезата, че причината за престрелката е възникнал спор заради паркомясто, посочи Цвятко Георгиев, пише в-к "Труд". Зам.-министърът обясни още, че не се касае за 30-40 души, а две групи от по двама-трима души. Намерени са две огнестрелни оръжия , един газов пистолет. Не е имало брадви, мачете, кирки и други такива. По думите на Георгиев, е нормално обществото да се съмнява в за истинския повод на инцидента – нормалните хора не уреждат сметките си по този начин.

„Започнал е разговор, разменени са удари и физическа разправа. След това се е минало към огнестрелно оръжие. Поводът на срещата е търсене на сметка защо е възникнал конфликт за паркомястото по-рано през деня. Тогава също е имало шамари, след това са се изострили отношенията и конфликта се е разраснал”, описва Георгиев.

Полицията не е знаела за подобен конфликт в Слънчев бряг и не е имало данни, че лица от криминалния контингент ще уреждат спорове с куршуми. Георгиев отрече да има данни за зависимости между полицията в райони и различните групи от криминалните среди, но вътрешно проучване ще има. Шефове на РПУ-та за момента няма да бъдат сменяни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега