Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Да помогнем на Анна да сбъдне мечтата си - да учи кино в Холивуд

Да помогнем на Анна да сбъдне мечтата си - да учи кино в Холивуд

Анна: Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино!

Анна Дамаскова е на 25 години, родом от Бургас. Завършила е бакалавър специалност режисура в Northern Film School в Англия и оттогава работи в киностудио Ню Бояна. Сега обаче младата нашенка има възможността да сбъдне най-голямата си мечта - да учи в сърцето на Холивуд. За целта обаче са й необходими сериозни средства.

Младата режисьорка се обръща към всички, които имат възможността и желанието да я подкрепят. Анна е приета в най-доброто и най-старото филмово училище в САЩ - USC, School of Cinematic Arts в Лос Анджелис.

"Имам възможността да стана първият български студент в програмата Peter Stark Producing Program - магистър продуцентство за кино и телевизия. Toва е уникална възможност, която имат само 24-ма души, селектирани от стотици кандидати от цял свят. USC е в сърцето на Холивуд и предоставя най-добрия възможен старт в кино индустрията. Преподавателите и гост лекторите съставляват филмовата индустрия, а много от тях са и възпитаници на USC", обяснява младата жена.

Анна е събрала 7 000 долара, но за първата година са й необходими още 35 000 долара. Цялата двугодишна магистратура пък е на стойност общо 84 000 долара. Учебната година започва на 21-ви август и дотогава тя трябва да е внесла цялата първа такса.

"Сумата, необходима за моето образование, е сериозно изпитание, но възможността, която имам пред себе си наистина си залужава. Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино. Искрено вярвам, че стремежът ми за подобно ниво на развитие ще срещне подкрепа и насърчение", споделя Анна.

"Аз писах на всички институции в областта на образованието и културата в България, но от много не получих дори отговор. За съжаление няма механизми за финансиране на образование, дори и да става въпрос за такива престижни университети", посочва още тя.

Кампанията в подкрепа на младата режисьорка се осъществява в интернет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега