Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дадоха зелена светлина за Океанариума в Бургас

Дадоха зелена светлина за Океанариума в Бургас

Общинските съветници се обединиха около идеята в Бургас да бъде изграден Океанариум. След повече от час дебати те гласуваха с 38 гласа "за", 1 "против" и 9 "въздържал се". Комисия, сформирана от шестима общински съветници ще избере бъдещия концесионер, който да изгради океанариум в парк „Езеро”.

Общинските съветници се обединиха около идеята в Бургас да бъде изграден Океанариум. След повече от час дебати те гласуваха с 38 гласа "за", 1 "против" и 9 "въздържал се". Комисия, сформирана от шестима общински съветници ще избере бъдещия концесионер, който да изгради океанариум в парк „Езеро”. 

В комисията влизат  общинските съветници:  Николай Иванов и  Панайот  Жечков от ГЕРБ, Димчо Грудев  от Атака, Бенчо Бенчев от  БСП, Георги Дражев от  НФСБ и Константин Бачийски  от СЕК.  След избора на концесионер и подписването на договор фирмата ще трябва да построи Окенариума в срок от две години. Еднократното концесионно плащане към общината ще е в размер на 660 000 лева. 

Понеже конната база в парк „Езеро” и тенис кортовете попадат в обхвата на територията те ще трябва да бъдат преместени, затова еднократното плащане ще бъде предоставено предварително. Преместването им ще стане за сметка на концесионера.

Зам.-кметът Красимир Стойчев сподели, че застроената площ ще бъде 25 800 кв.м, а водните площи ще бъдат с размер от 25 000 кв.м. Концесионната такса ще бъде в размер на 1% от печалбата от Океанариума. "Само от нощувки можем да спечелим до 600 000 лева годишно. Искаме таксата да бъде 60 000 лева без ДДС. Очакваме съоръжението да избие парите си между 14 - 20 години. Ползите определено ще бъде реални", поясни той.

"Това ще е атракция не само за Бургас, но и за цялата страна. Океанариумът ще работи не само през лятото, но и през зимата. Това ще поддържа едно високо ниво на работни места, които ще бъдат и добре заплатени. Рядко ни се отдават възможности да направим нещо уникално. След като изтече концесията, активите могат да се прехвърлят изцяло в общината. За такива инвестиции мечтаят много общини, защото не са свикнали ние да правим мащабните проекти", каза кметът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега