Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчни складове по морето реализират по-големи обороти след проверките

Данъчни складове по морето реализират по-големи обороти след проверките

В началото на юли се отчитат по-високи нива на освободения за крайно потребление високоградусов алкохол средно с около 10%, а в част от данъчните складове достига 49% спрямо регистрираните нива от миналата година.

Данъчни складове в района на Черноморието, осъществяващи дейности с алкохол и алкохолни напитки, реализират по-големи обороти след началото на засилените проверки в търговските обекти, хотелите и заведенията в курортите, показват анализите на Агенция "Митници". В началото на юли се отчитат по-високи нива на освободения за крайно потребление високоградусов алкохол средно с около 10%, а в част от данъчните складове достига 49% спрямо регистрираните нива от миналата година.

Повишените обороти на легалния сектор са реакция срещу свитите позиции на нелегалната търговия, смятат от Агенцията. От началото на засилените проверки в района на Черноморието са констатирани  от митническите органи 55 случаи на нарушения, при които са иззети над 5 780 литра различни по вид наливни алкохолни напитки.

Обезпечени са като доказателства по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс 59 419 литра етилов алкохол и 79 359 литра вино.  Засилените проверки в морските курорти са продължение на дългосрочните мерки срещу сивия и черния сектор в алкохолния пазар.

Освен непрекъснат дистанционен и физически контрол на данъчните складове, в условията на информационен обмен с НАП, митническите служители извършват проверки в обекти на територията на цялата страна. Дългосрочната политика на засилен контрол намира отражение в стабилните темпове на ръст на приходите от акциз през последните пет години.

През 2015 г. от акциз върху високоалкохолни напитки са събрани 225 млн.лева, което е увеличение от повече от два пъти в сравнение с постъпленията през 2009 г., които възлизат на 110 млн. лева. Този резултат е на базата на акцизна ставка, която не е променяна от 2006 г..

В резултат на постигнатато по отношение контрола на използваните бандероли и прекратяване практиката на използване на неистински бандероли за облепване на спиртни напитки, нараства и делът на събрания акциз от високоалкохолни напитки, въведени или внесени от други държави. Спрямо 2009 г. увеличението през 2015 г. е 225% и достига до 54 милиона лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега