Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчните с разпечатки от тел. 112 за измами по обменните бюра

Данъчните с разпечатки от тел. 112 за измами по обменните бюра

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас ще получава всеки месец от активния летен туристически сезон разпечатка от тел.112 за обажданията със сигнали за проблеми в обменните бюра при извършване на сделки.

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас ще получава всеки месец от активния летен туристически сезон разпечатка от тел.112 за обажданията със сигнали за проблеми в обменните бюра при извършване на сделки. Проверките ще бъдат незабавни, увериха от приходното ведомство в областния център.

От НАП Бургас съобщиха още, че контролът на бюрата за обмяна на валута ще бъде засилен. При установени нарушения и основателни жалби от клиенти ще бъдат предприемани ревизии и на фирмите, и на физическите лица, които ги представляват.

През миналия активен туристически в териториалната дирекция на НАП в Бургас е имало само 5 писмени жалби от туристи, които са сигнализирали за проблеми при сключване на сделки с конкретни обменни бюра. Същевременно от НАП уточниха, че за сезон лято 2010 г. не е имало нито една сделка, която да е извършена извън законово установената разлика от 20 на сто от курса на БНБ за деня при покупко-продажба на валута.

Над 400 са обменните бюра, които работят през лятото по Южното Черноморие.  272 от тях са разположени на територията на най-големия морски курорт в страната – Слънчев бряг. Съдържателите на бюрата са предупредени да спазват законовите разпоредби и да не създават проблеми с чуждестранните туристи, коментираха още от НАП Бургас. Данъчните напомниха, че когато се извършва сделка с валута най-важното е преди подписването да се уверим, че сумата, която ще получим отговаря на това, което предварително е договорирано. Ако на бордерото сумата е различна от договорената, тогава сделката може да бъде развалена и парите да бъдат върнати, дори и ако вече са предадени.

Сделката обаче не може да бъде разтрогната, ако подписът е положен. В тази ситуация дори и да бъде подаден сигнал, намесата на приходното ведомство не може да доведе до анулиране на обмяната. Данъчните очакват от собствениците на външните обменни бюра да сигнализират и при появата на мними обменители, които мамят туристите, които вече са сключили сделки като им предлагат още по-изгодни курсове, обявявайки се за представители на бюрата.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега